Hirdetés

Vigyázat! Új vírus!



|

A Stration féreg új változata a cseh tarolás után hazánkban is felbukkant.

Hirdetés

Ma reggelre hazánkban is felbukkant.
Biztonsági frissítésnek álcázza magát a klasszikus levélféreg, és e-mailekhez csatolva terjed, melyeknek tárgya különböző (pl.: Mail server report, Error, vagy Status) lehet. A Stration leállíthatja a víruskeresők állandó védelmét: ha olyan vírusirtóval rendelkező számítógép fertőződik meg, aminek nincs az adatbázisában a féreg elleni védelmi leírás, akkor a kórokozó képes a vírusvédelmi rendszer kikapcsolására.
A NOD32 tájékoztatása szerint tegnap éjjel a kórokozó új, eddig ismeretlen változata fertőzési hullámot indított el a cseh Seznam levelezőrendszerében. Míg a vírussal fertőzött e-mailek aránya 17 órakor még csak 3% volt, 20 órára ez az arány 20%-ra növekedett. A helyzetet súlyosbítja, hogy a jelenleg használatban lévő víruskereső rendszerek közül csak igen kevés ismeri fel a kórokozót.
Mivel egyelőre kevés vírusirtó képes jól eltávolítani a vírust, javasoljuk, hogy ne nyissák meg az ismeretlen címről érkezett elektronikus leveleiket. Amennyiben vírusfertőzésre gyanakszanak, töltsék le a PC World letöltés oldaláról a NOD32 által kiadott Stration eltávolítót. Érdemes megbizonyosodni arról is, hogy a számítógépünkre telepített vírusirtó automatikus frissítési funkciója be van kapcsolva, hogy letölthesse az új vírusváltozat ellenszerét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.