Hirdetés

Villámgyors kisöcsit kaphat a KDE



|

Újabb linuxos asztali környezet van születőben.

Hirdetés

A GNOME és Unity után a talán legtöbbet használt linuxos grafikus felület a KDE, a hosszas botladozás után az elmúlt években végre stabillá vált GUI legfőbb problémáit jelenleg talán az erőforrásigénye, és meglepő módon pont a perverz szintű testre szabhatósága jelenti.


A helyzetet megoldandó a KDE hozzájárulói bázisán belül nemrég megalakult egy csoport, amely célja a grafikus felület leegyszerűsített verziójának létrehozása. A csapat nem forkolni kívánja a KDE-t, csupán kiszedni belőle a tipikusan feleslegesnek mondható komponenseket (a csomagok egyenként visszatelepíthetőek lesznek, ha szükség lenne rájuk), továbbá optimalizálni a meglévők indítását, ezekkel összességében jelentősen felgyorsítva a működését.


A KlyDE (K Lightweight Desktop Environment) névre keresztelt projekt egyelőre nagyon korai fázisban jár, a csapat egyelőre csak a terveit konkretizálja, ám valószínűleg pár hónapon belül elérhetővé válhat a GUI első reprezentatívnak mondható változata.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.