Hirdetés

Vírusos hirdetéseket jeleníthet meg a Spotify Free



|

A reklámokon keresztül támadja valaki az ingyenes felhasználókat.

Hirdetés

A bűnözők előszeretettel terjesztik reklámokon keresztül a számítógépes kártevőiket, bár a lebukás elkerülése érdekében általában nem közvetlenül a hirdetések beágyazókódján keresztül próbálják telepíttetni azokat, hanem átirányítják a felhasználókat egy külön letöltési oldalra. Sajnos előbb-utóbb minden hirdetéskiszolgáló magyarázkodni kényszerül a rendszerén keresztül terjesztett kártevők miatt, most a Spotify került sorra.


Hirdetés


A sokasodó panaszok alapján az elmúlt olyan egy napban a Spotify Free felhasználói arra lettek figyelmesek, hogy zenehallgatás közben egymás után nyíltak az újabb és újabb fülek a böngészőjükben. Egyes fülek szimplán reklámokat jelenítettek meg, mások pedig kártevők letöltésére és telepítésére próbálták rábírni a felhasználókat. Hírünk írásakor a Spotify illetékesei már vizsgálták a hirdetési rendszerbe feltöltött támadó kódokat, a törlésükön túlmenően remélhetően tudnak majd tenni valamit, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen incidens.A Spotify Premium felhasználókat természetesen nem tudták (tudják) támadni a bűnözők, esetükben a kliensprogram nem jelenít meg reklámokat.



(Forrás: TNWNeowin, Spotify)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.