Hirdetés

Vista indexelés hatékonyabban



|

Hirdetés

A jó keresés feltétele, hogy az indexelő jól legyen beállítva, de ne fogja vissza a teljesítményt. Alapértelmezés szerint az offline és a saját készítésű állományok kerülnek az adatbázisba, de tetszés szerinti mappákat is felvehetünk.

 

Az indexelés beállításához rendszergazdai jogosultságokkal kell rendelkeznünk. Lépjünk be a Vezérlőpultba, majd nyissuk meg az Indexelési beállításokat. A Módosítás gombra kattintva az offline mappák indexelését engedélyezhetjük és tilthatjuk, de a felbukkanó ablakon belül az Összes hely megjelenítése gombra kattintva egyenként megadhatjuk az indexelni kívánt helyeket. A teljesítmény érdekében a Windows mappát nem szabad bejelölni, hiszen a folyamatos figyelés lassíthatja a rendszert. Az indexelési beállítások főablakában egy Speciális gomb is található, mellyel megadhatjuk az indexek helyét, az adatbázis újraépítését, az indexelendő állománytípusokat, valamint az ékezetes betűk megkülönböztetését.

 

A fájltípuslistán háromféle érték szerepelhet: a Null filter, ha ki van kapcsolva az indexelés, a Plain Text filter, ha tartalomra is keresünk, a Fájltulajdonság-szűrő pedig akkor, ha csak a tulajdonságok kerülnek az adatbázisba. Természetesen új kiterjesztést is felvehetünk a figyelendő állományok közé.

 

 

index.jpg

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.