Hirdetés

Viszlát Catalyst, helló Radeon Software!



|

Az AMD nulláról újratervezte a videokártyáinak kezelőszoftverét.

Hirdetés

Erősen indította a hetet az AMD, ugyanis a vállalat bejelentette a Catalyst Control Center közeljövőben történő nyugdíjazását. A teljesítménye, kezelhetősége és funkcionalitása miatt egyaránt évek óta kritizált alkalmazás utódját Radeon Software névre keresztelte a vállalat, és még idén leváltja a kivénhedt Catalystot.

Hirdetés


A Radeon Software-t az elmúlt egy évben nulláról tervezte újra az AMD, a .NET Framework helyett az egész a multiplatform QT-keretrendszerre épül, azaz Windows mellett Linuxon is bevethető lesz. A vállalat szerint jelenleg a Catalyst betöltése átlagosan 8 másodpercet vesz igénybe, ezzel szemben a Radeon Software felülete 0,6 másodperc alatt megjelenik.


Az új kezelőprogram jelentősen letisztultabb a Catalystnál, érintőkijelzőn is könnyen használható. A tematikus fő menüpontok az ablak tetején találhatóak (Gaming, Video, Display, EyeFinity, System), ezeken belül (elvileg) értelemszerűen lettek strukturálva az almenük.


Ezt kell tudni a Radeon Software-ről:

- rendelkezik a Catalystban megismert összes funkcióval;
- képes beolvasni a telepített játékokat, létrehozhatóak hozzájuk egyéni beállításokat tartalmazó profilok;
- a játékok túlhajtási beállításai címenként szabályozhatóak;
- egyénileg beállítható a shader-gyorsítótár mérete;
- könnyeben beállítható az EyeFinity;
- elnevezési séma: Radeon Software [fő változat] [alverzió];
- például: Radeon Software [Crimson Edition] [15.12].


(Forrás: Tom's Hardware)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.