Hirdetés

Windows 10-re vált az USA védelmi minisztériuma



|

Az elkövetkező egy évben 4 millió számítógépre telepítenék a rendszert.

Hirdetés

Már a Windows 10 megjelenése előtt viták tárgyát képezte a Windows 10 biztonsági szintje, bár a felhasználóknak elsősorban a magánszféra védelmével kapcsolatban voltak aggályaik. A Microsoft óriási presztízsértékű üzletet kötött, ugyanis sikerült meggyőznie az USA védelmi minisztériumát (Department of Defense) az operációs rendszerre való átállásra.

Hirdetés


A gigantikus migrációs projekt a tervek szerint az elkövetkező egy év során fog lezajlani, összesen olyan 4 millió minisztériumi számítógépre és okostelefonra kerül majd Windows 10 operációs rendszer. Az előkészítői folyamat már tavaly novemberben megkezdődött, azonban most kapcsolnak majd teljes gőzre az informatikusok.


"A váltás sebessége arra utal, hogy a Védelmi Minisztérium azonnal le kívánja váltani a nem biztonságos szoftvereit, vagy legalábbis a lehető leggyorsabban szeretne túlesni a váltáson" - nyilatkozta a The Verge megkeresésére Patrick Moorhead, a Moor Insights and Strategy elemzőcég vezető elemzője.


(Forrás: PC World | Nyitókép: thejointstaff)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.