Hirdetés

Windows 7: kötelezővé válik az SP1 telepítése



|

Mostantól kérdés nélkül installálja a szervizcsomagot a Windows Update.

Hirdetés

Mint február közepén többek közt mi is beszámoltunk róla, 2013. április 9-cel véget ér a Windows 7 RTM verziójának támogatása, onnantól kezdve a Microsoft kizárólag az első szervizcsomaggal ellátott változatra ad ki biztonsági frissítéseket.


A legtöbben valószínűleg már beépített SP1-es korongról telepítik a rendszerüket, ám az RTM verziót megvásároltak egy pontosan nem ismert méretű tábora még mindig nem installálta a közel két éve kiadott fontos frissítést, hiszen azt eddig nem volt hajlandó automatikusan telepíteni a Windows Update, felhasználói jóváhagyás kellett a művelethez.


Ez mostantól kezdve megváltozik: a többi javításhoz hasonlóan a telepítése automatikussá válik, kivéve persze, ha a felhasználó kikapcsolta, vagy mindenképp manuális közbeavatkozást igénylőre állította a Windows Update-et. A nem közvetlenül a Microsofttól frissítéseket kapó céges felhasználók esetében a patcheket kiküldő informatikusokon múlik, hogy kényszerítik-e az SP1 telepítését.


A Windows 7 SP1 mainstream támogatása 2015. január 13-án ér véget, míg a kiterjesztett ciklus – ekkor már csak kritikus biztonsági frissítések készülnek majd a rendszerhez – 2020. január 14-ig tart.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.