Hirdetés

Windows 8: alulhasznált a modern felület



|

Vagy legalábbis az üzleti felhasználókat hidegen hagyják a csempés programok.

Hirdetés

A kisvállalatok számára számítógép-menedzsment szolgáltatást nyújtó Soluto a MacBook Pro legmegbízhatóbb windowsos PC-nek való kikiáltása után újabb érdekes statisztikával szolgált, amely alapján a Windows 8-as eszközzel rendelkező ügyfeleik nem használják a modern alkalmazásokat. A nyers adatok 11 ezer eszköz aktivitásának figyelemmel követésével lettek összegereblyézve.


Az adatok alapján a nem érintős asztali számítógéppel vagy noteszgéppel rendelkezők 60 százaléka naponta átlagosan 1-nél kevesebbszer nyit meg modern felületű programot, míg az érintős laptoppal vagy táblagéppel rendelkezők körében 44 százalékos ezen arány. A leggyakrabban elindított alkalmazások az operációs rendszerrel érkező kommunikációs szoftverek voltak.


Nagy átlagban az asztali géppel rendelkezők naponta 1.41, a noteszgépesek 1.51, az érintős laptoppal rendelkezők 2.22, míg a táblagépet nyúzók 2.71 darab modern programot indítottak el. A felmérésben Windows RT-s eszközök nem vettek részt, ám ezeken egyrészt kompatibilitási okokból nem futtathatóak a hagyományos asztali programok, másrészt a Microsoft tiltja is ezek installálását.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.