Hirdetés

Windows Genuine Advantage - lehet, hogy Ön is kalóz?



|

A hitelesítő mostantól a "nem vagyok biztos" döntést is képes meghozni.

Hirdetés

A Windows Genuine Advantage (WGA), 2005 végén indult hódító útjára a Windows XP kapcsán. A Microsoft operációs rendszereit hitelesítő alkalmazás számítógépek millióin azonosított kalóz változatokat. Mint arról hírt adtunk, a WGA már csak a nagy számok törvénye alapján is számos - milliós nagyságrendű - gépen azonosított illegálisként, legális telepítésű Windowsokat.

 

Mivel a Microsoft szeretné a hibás azonosítások számát csökkenteni, a WGA az eddigi "eredeti" és "nem eredeti" döntéseken kívül képes már egy harmadik, a "nem biztos" meghozatalára is. A "nem biztos" státusz után működésbe lépő pontos mechanizmust nem ismerjük, de nyilvánvaló, hogy ez valamilyen módon lehetőséget ad arra, hogy a Microsoft tovább vizsgálja a telepített rendszer jogtisztaságának kérdését. Bár már több mint egy hónapja hozzáférhető a WGA új változata, csak mostanában kapott "kritikus" státuszt, így a legtöbb felhasználóhoz most jutott el.

 

A folytatáshoz kattintson ide (Computerworld Online)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.