Hirdetés

Windows Live Messenger 8.5



|

Megújult, csillog-villog, üzeneteket küld. Kitalálták, az MSN Messengerből lett Live Messenger új verziójáról van szó.

Hirdetés

A hónap elején hozzájutottunk a Windows Live Messenger legújabb verziójához. Működése – kezdetleges próbaverzióhoz képest – meglehetősen stabil és gyors. Kinézetét teljesen átszabták: immáron sokkal jobban illeszkedik a Windows Vista látványos grafikus elemeihez. Minden egyes ablak teljesen átalakult - a kapcsolatlistát tartalmazó „főmenüben” elsősorban a fejléc változott meg, némiképp az innen megnyíló menük is átalakultak. A legfőbb különbséget azonban a beszélgetési ablakokon láthatjuk: egyrészt ide is került egy kevés Aero Glass, másrészt a kezelést is átszabták.

 

live85_2.jpg

 

Az ablak kiegészült egy speciális gombbal. Használatához először be kell írnunk egy kifejezést a beviteli mezőbe, és ha megnyomjuk, a program automatikusan rákeres arra a Live Search oldalain. Az első három találatot kilistázza, majd automatikusan megosztja azokat beszélgetőpartnerünkkel. Érdekes megoldás az érvelő beszélgetések feldobására, és egyben növeli a Live Search felhasználóinak számát is – két legyet egy csapásra. További érdekesség, hogy a partnerek aktivitását jelző sor a beszélgetési mezőbe került, így közvetlenül az utolsó üzenet alatt láthatjuk az adatokat.

 

Mint említettük, csak előzetes verziót állt módunkban kipróbálni, így a vadonatúj funkciók nagy részéről egyelőre nem tudunk beszámolni. Egyről azonban biztosan tudjuk, hogy a programba implementálva találjuk majd a végleges verzióban - ez nem más, mint az új Windows Live Folders. A kezdeményezés némiképp a Google Platypusra hasonlít; online mappákat hozhatunk létre, amelyek tartalma a Microsoft szerverein kerül tárolásra. Innen aztán bárki elérheti, akivel megosztjuk. A Live Folders azonban a Messengeren kívül is elérhető lesz, így az új verzió tulajdonképp csak egyfajta promóció lesz a Live Folders számára. Kíváncsian várjuk a további fejleményeket!

 

Adatok:

  • Megújult felhasználói felület
  • Átláthatóbb, praktikusabb kezelés
  • Windows Live Folders

 

Értékelés:

Windows Live Messenger 8.5

Előny: Kellemes megjelenés

Hátrány: Végleges verzió híján a pontos képességlista nem ismert

Teljesítmény: 90

Szolgáltatás: 82

 

A program letöltéséhez kattintson ide.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.