Hirdetés

Windows Vista béta még ma!



|

Hirdetés

A cég eddig nem erősítette, és nem is cáfolta a redmondi óriáshoz közeli forrásból kapott értesüléseket. Annyi azonban bizonyos, hogy mikor pár napja bejelentették, hogy eddig Longhorn kódnévvel emlegetett operációs rendszerük kereskedelmi forgalomba kerülő változatának fantázianeve Vista lesz, akkor úgy nyilatkoztak, hogy augusztus 3-a előtt nem kívánnak bétával előrukkolni - de az is igaz, hogy annak idején még arról volt szó, hogy már nyár elején elkészülnek vele.

A béta a tervek szerint tartalmazni fogja a sokat emlegetett Internet Explorer webböngésző 7-es verzióját, de a bejelentett további újdonságok közül (virtuális mappák, továbbfejlesztett asztali keresőmotor, stb.) csak azok töredéke kap helyet ebben a változatban. Az új kezelőfelület már kipróbálható lesz, ezen kívül újfajta biztonsági napló készítésére is lehetőség nyílik a rendszer futása közben, valamint helyet kapott egy beszédfelismerő modul is. További apróságok még a driver-védelem, amely nem engedi feltelepíteni a hitelesítetlen drivereket, megelőzve ezzel az instabilitási problémákat.

Végül, de nem utolsó sorban megemlítendő még a NLAS angol rövidítés mögé rejtőző hálózati felügyelő rendszer, amely igyekszik minél több beállítást automatikusan elvégezni. A vállalat idén szeptember közepén Los Angelesben megrendezésre kerülő Professional Developers Conference rendezvényén valószínűleg egy még újabb változattal rukkol majd elő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.