Hirdetés

Windows XP Service Pack 3 hamarosan



|

2008-ban érkezik a harmadik hivatalos szervízcsomag a Windows XP-hez, mely összesen 1073 darab frissítést tartalmaz. A hivatalos béta változat már elérhető a tesztelők számára.

Hirdetés

Úgy tűnik a redmondi óriásnak mégis érdemes volt belevágnia az SP3 fejlesztésébe, ugyanis a Vista még mindig nem hozza az elvárt eredményeket -- vagy ha éppen hozza, az XP még mindig toronymagasan a legelterjedtebb Microsoft operációs rendszer a felhasználók körében.

 

A Vistával kapcsolatos pletykákat erősítik a Microsoft azon döntései, melynek értelmében a Windows XP piaci kivonulása 2008. január 1. helyett június 30-ra tolódott, illetve a Vistáról XP-re történő visszaváltás opció engedélyezése az OEM partnerek számára.

 

A most megjelent 334,2 megabájtos build 3205 SP3 csomag (windowsxp-kb936929-sp3-x86-enu.exe) 1073 frissítést tartalmaz, ezek közül 114-nek van biztonsági vonatkozása, a többi megbízhatósággal, teljesítménnyel, hibákkal és kernel-modú driverekkel kapcsolatos újításokat, illetve javításokat tartalmaz. Természetesen az SP3-ban bennefoglaltatik az összes eddig megjelent javítás és bővítmény. Az SP3 kompatibilis lesz az Embedded, Fundamentals, Start, Home, Professional és Media Center, azaz az összes XP létező változattal.

 

A 3205-ös beta SP3 változat három újítást vezet be, mely már ismerős lehet a Windows Vistából.

  • A telepítés során -- a Vistához hasonlóan -- nem kötelező termékkulcsot (szériaszámot) megadni.
  • NAP támogatás átültetése a Vistából és Black Hole Router érzékelés.
  • Szintén megtalálható az SP3-ban a Microsoft Kernel Mode Cryptographic Module , melynek segíségével számos titkosítási algoritmus érhető el a kernel-módú meghajtók és szolgáltatások számára.

 

Valószínűleg számos további újítást integrálnak a jövő év első félében megjelenő harmadik javítócsomagba, melynek pontos hivatalos megjelenési dátuma egyelőre még nem ismert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.