Hirdetés

WinUtilities Professional 12 – ajándék rendszeroptimalizáló

|

Egyetlen alkalmazásba sűrítve megkapjuk a Windows karbantartásával és optimalizálásával kapcsolatos eszközöket, néhány extrával együtt.

Hirdetés

A PC World előfizetői egy évig ingyen használhatják a program legújabb kiadását -  a friss Office kliensekkel, hatalmas, 1 TB tárhellyel és a Zoner profi képszerkesztőjével egyetemben. Bővebb információ: pcworld.hu/elofizetes

---

Rendszeres karbantartás és finomhangolás szükséges a Windows gyors és kezes működéséhez. Az YLComputing nem kevesebbet állít, mint hogy a WinUtilities Professional nevű alkalmazása egy igazi all-in-one megoldás karbantartási célokra, mivel a hétköznapokban szükséges összes takarító és tweakelő eszközzel rendelkezik. Ez egy meglehetősen nagyvonalú állítás, így kíváncsiságtól fűtve álltunk neki a tesztelésének.

HirdetésUgyan a készítők elsősorban az optimalizálási és takarítási funkcióival hirdetik a WinUtilities Professionalt, ám telepítése után gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy tényleg egy svájcibicska-jellegű szoftvertárról van szó. Megtalálhatók benne a szokásos és elvárható funkciók, azaz képes felesleges fájlokat és hibás parancsikonokat törölni, duplikált állományokat keresni, rendszerleíró adatbázist takarítani és optimalizálni, töredezettségmentesíteni. A számítógépen található böngészők előzményeit, sütijeit és egyéb átmeneti állományait nem normál takarítójával kell tisztítani, erre a szoftver "Előzmény-takarító" névre honosított opcióját szükséges igénybe venni.

A WinUtilities további segédprogramjai a Windows legkülönfélébb aspektusainak finomhangolására használhatók. Található benne programeltávolító, kezelhetők vele az Indítópult és a jobb egérgombos környezeti menü elemei, eltávolíthatók az Internet Explorerbe esetleg települt eszköztárak, képes fájlokat biztonságosan törölni, törölt fájlokat visszaállítani, állományokat darabolni és egyesíteni, áttekinthetően kilistázni a meghajtóinkon lévő fájlok és mappák által elfoglalt helyet.Hirdetés

A szoftver további hasznos érdekességei közül kiemelendő még a rendszerleíró adatbázis mentésének és visszaállításának lehetősége, a rendszerleíróban történő keresés, az egyszerűen kezelhető Feladatütemező, a rendszerváltozók könnyű átállíthatósága, a számítógép hardveréről és szoftveréről átfogó képet adó rendszerinformációs eszköz. Apró érdekesség, hogy az "Automata leállítás" opcióval ütemezhetjük a számítógép kikapcsolását, újraindítását és hibernálását.Mindezek után érdemes pár szót ejteni a WinUtilities néhány kritizálható eszközéről is. Elsőként a memóriaoptimalizálót emelnénk ki, a modult Vista és újabb Windows esetében valószínűleg nem érdemes használni. Ezeken a platformokon azért folyamatosan magas a RAM kihasználtsága, mert a gyors működés érdekében a rendszer sok mindent felmásol a memóriába. Ettől függetlenül, ha elindítunk egy memóriaigényes alkalmazást, akkor a felesleges adatokat automatikusan kiüríti a Windows memóriakezelője, azaz nem érdemes manuálisan beavatkozni működésébe.

Windows XP-t futtató olvasóinknak persze érdemes lehet kipróbálniuk a memóriaoptimalizálót, számukra kevés fizikai memória esetén beválhat. Az "EXE védő" és "Dokumentum védelem" funkciók az állományaink jelszavazására és titkosítására használhatóak, azonban nem tudni, hogy pontosan milyen kriptográfiát implementáltak a WinUtilities készítői. A program általában szokatlanul informatív a funkcióinak ismertetésekor, de erről pont nem ad tájékoztatást.

Hirdetés

Hirdetés


A WinUtilities Pro többféle licenccel vásárolható meg, a többség számára valószínűleg a kínálat 1 számítógépes elemei az érdekesek: az 1 éves licenc 20 dollárba kerül, míg az "örökös" használati lehetőségért 40 dollárt kér a készítő, plusz a PC World előfizetői most egy évig ingyen használhatják. A kínált funkciók körét és könnyű használhatóságát figyelembe véve nem tartjuk a valóságtól elrugaszkodottnak az alkalmazás árát. Persze sok funkcióját kiválhatjuk különböző freeware alkalmazásokkal, viszont a WinUtilities Pro egy esernyő alatt több tucat hasznos eszközt fog össze.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.