Hirdetés

WinUtilities Professional 12 – ajándék rendszeroptimalizáló

|

Egyetlen alkalmazásba sűrítve megkapjuk a Windows karbantartásával és optimalizálásával kapcsolatos eszközöket, néhány extrával együtt.

Hirdetés

A PC World előfizetői egy évig ingyen használhatják a program legújabb kiadását -  a friss Office kliensekkel, hatalmas, 1 TB tárhellyel és a Zoner profi képszerkesztőjével egyetemben. Bővebb információ: pcworld.hu/elofizetes

---

Rendszeres karbantartás és finomhangolás szükséges a Windows gyors és kezes működéséhez. Az YLComputing nem kevesebbet állít, mint hogy a WinUtilities Professional nevű alkalmazása egy igazi all-in-one megoldás karbantartási célokra, mivel a hétköznapokban szükséges összes takarító és tweakelő eszközzel rendelkezik. Ez egy meglehetősen nagyvonalú állítás, így kíváncsiságtól fűtve álltunk neki a tesztelésének.Ugyan a készítők elsősorban az optimalizálási és takarítási funkcióival hirdetik a WinUtilities Professionalt, ám telepítése után gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy tényleg egy svájcibicska-jellegű szoftvertárról van szó. Megtalálhatók benne a szokásos és elvárható funkciók, azaz képes felesleges fájlokat és hibás parancsikonokat törölni, duplikált állományokat keresni, rendszerleíró adatbázist takarítani és optimalizálni, töredezettségmentesíteni. A számítógépen található böngészők előzményeit, sütijeit és egyéb átmeneti állományait nem normál takarítójával kell tisztítani, erre a szoftver "Előzmény-takarító" névre honosított opcióját szükséges igénybe venni.

A WinUtilities további segédprogramjai a Windows legkülönfélébb aspektusainak finomhangolására használhatók. Található benne programeltávolító, kezelhetők vele az Indítópult és a jobb egérgombos környezeti menü elemei, eltávolíthatók az Internet Explorerbe esetleg települt eszköztárak, képes fájlokat biztonságosan törölni, törölt fájlokat visszaállítani, állományokat darabolni és egyesíteni, áttekinthetően kilistázni a meghajtóinkon lévő fájlok és mappák által elfoglalt helyet.A szoftver további hasznos érdekességei közül kiemelendő még a rendszerleíró adatbázis mentésének és visszaállításának lehetősége, a rendszerleíróban történő keresés, az egyszerűen kezelhető Feladatütemező, a rendszerváltozók könnyű átállíthatósága, a számítógép hardveréről és szoftveréről átfogó képet adó rendszerinformációs eszköz. Apró érdekesség, hogy az "Automata leállítás" opcióval ütemezhetjük a számítógép kikapcsolását, újraindítását és hibernálását.Mindezek után érdemes pár szót ejteni a WinUtilities néhány kritizálható eszközéről is. Elsőként a memóriaoptimalizálót emelnénk ki, a modult Vista és újabb Windows esetében valószínűleg nem érdemes használni. Ezeken a platformokon azért folyamatosan magas a RAM kihasználtsága, mert a gyors működés érdekében a rendszer sok mindent felmásol a memóriába. Ettől függetlenül, ha elindítunk egy memóriaigényes alkalmazást, akkor a felesleges adatokat automatikusan kiüríti a Windows memóriakezelője, azaz nem érdemes manuálisan beavatkozni működésébe.

Windows XP-t futtató olvasóinknak persze érdemes lehet kipróbálniuk a memóriaoptimalizálót, számukra kevés fizikai memória esetén beválhat. Az "EXE védő" és "Dokumentum védelem" funkciók az állományaink jelszavazására és titkosítására használhatóak, azonban nem tudni, hogy pontosan milyen kriptográfiát implementáltak a WinUtilities készítői. A program általában szokatlanul informatív a funkcióinak ismertetésekor, de erről pont nem ad tájékoztatást.

Hirdetés


A WinUtilities Pro többféle licenccel vásárolható meg, a többség számára valószínűleg a kínálat 1 számítógépes elemei az érdekesek: az 1 éves licenc 20 dollárba kerül, míg az "örökös" használati lehetőségért 40 dollárt kér a készítő, plusz a PC World előfizetői most egy évig ingyen használhatják. A kínált funkciók körét és könnyű használhatóságát figyelembe véve nem tartjuk a valóságtól elrugaszkodottnak az alkalmazás árát. Persze sok funkcióját kiválhatjuk különböző freeware alkalmazásokkal, viszont a WinUtilities Pro egy esernyő alatt több tucat hasznos eszközt fog össze.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Próbáld ki az Xbox Game Passt 300+ játék csak
300 Ft 3 hónapra!
(x)

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.