Hirdetés

Wondershare PPT2DVD Pro 6.0



|

Csináljunk pár lépésben DVD-t PowerPoint prezentációnkból!

Hirdetés

Egy lemezre maximum 12 PowerPoint bemutatót tudunk elhelyezni, mindegyiknél megadhatunk háttérképet, megváltoztathatjuk a diák méretét és akár hangalámondást is készíthetünk hozzájuk. A program segítségével menüt is készíthetünk a lemezünkre, ennek használatával könnyedén kiválaszthatjuk, hogy melyik bemutatót szeretnénk elindítani. A bemutatók lapozása történhet manuálisan vagy automatikusan, ez utóbbinál értelemszerűen az is beállíthatjuk, hogy mennyi szünet legyen két lap között.

 

pptdvd.png

 

A program a lemezek megírására is képes, e művelet előtt pedig egy előnézeti képen ellenőrizhetjük, hogy mindent tökéletesen sikerült-e összeállítani. Nemcsak közvetlenül lemezre írhatjuk a végeredményt, hanem készíthetünk belőle ISO lemezkép-állományt későbbi felhasználásra, vagy akár videofájlt is.

 

A program működéséhez elengedhetetlen a Microsoft Office megléte, abból is minimum a 2000-es verzióval kell rendelkeznünk. Hátránya a magas ár, de cserébe egy hiánypótló feladatot valósít meg. Létezik belőle olcsóbb, Lite változat is menükészítési lehetőség és egyéb funkciók nélkül. A program működését egy példán keresztül be is mutatjuk:

 

1. Példánkban egy PowerPoint állományból fogunk DVD-t készíteni. Cikkünkben említettük, hogy a program használatához Office 2000-re vagy újabbra lesz szükségünk. Ha ez telepítve van a gépünkre, akkor indítás után válasszuk ki a Create Standard DVD pontot.

 

pptdvd1.png

 

 

2. Következő lépés a lemezre kerülő prezentációk megadása. Ezeket az alul található Add gombbal tudjuk hozzáadni a listához. A Remove gombbal értelemszerűen leszedetjük onnan a korábban hozzáadott állományt, a Clear gombbal pedig teljesen tiszta lappal indulhatunk.

 

pptdvd2.png

 

 

3. A beállításoknál a videomódot értelemszerűen rakjuk át PAL-ra, a képarányt pedig nyilván érdemes az eredeti bemutató vagy pedig a kimenti készülék alapján beállítani. Lejjebb tanácsot is kapunk, hogy az általunk megadott paraméterekhez milyen bemutatóméret az ideális választás.


pptdvd3.png

 

 

4. Az ablak középső részén beállíthatjuk, hogy az oldalak lapozása automatikusan történjen-e vagy nem. Ha a Play the slides automatically kijelölőnégyzet ki van pipálva, akkor meg kell adnunk, hogy hány másodperc szünet legyen az oldalak között. Szintén itt kapcsolhatjuk ki a menüt is.

 

pptdvd4.png

 

 

5. A haladó beállításokkal ne törődjünk, inkább nézzük meg a következő ablakban a menübeállítási lehetőségeket. A jobb oldali listából válasszunk ki egy számunkra szimpatikusat, az előnézeti kép alatt lévő sávban pedig adjunk meg egy háttérzenét, ami a menü alatt fog szólni.

 

pptdvd5.jpg

 

 

6. Az utolsó lépés magának a lemeznek az elkészítése. Pipáljuk ki a Burn to disc pontot, amelynek hatására a művünk azonnal korongra is kerül. Ha lemezképet szeretnénk készíteni belőle későbbi íráshoz, akkor a Create DVD image file pont elé rakjunk egy pipát.

 

pptdvd6.png

 

 

 

Adatok

  • PowerPoint dokumentumokból DVD, illetve videofájl készítése
  • Menükészítés
  • Automatikus és manuális lapozás
  • Egy lemezre több bemutató elhelyezése
  • Ár: 100 USD (körülbelül 20 000 forint)

 

Értékelés

Előny: hiánypótló termék, látványos végeredmény

Hátrány: magas ár, telepített Office szükséges a használatához

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4,5

Ár/érték: 3,5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.