Hirdetés

Workrave 1.9.3

|

Számítógép előtt ülni hosszabb távon egészségtelen, mindegy, hogy otthon vagy a munkahelyen tesszük ezt.

Hirdetés

Sokan a szabadidejüket töltik a gép előtt görnyedve, akár órákon át, helytelen testtartással, evés-ivás nélkül. Ez az életforma nem kedvez az idegrendszernek és mozgásszerveknek sem, nem véletlenül rendelkezik erről a munkavégzésről szigorú jogszabály. Ez kimondja, hogy a monitor előtt munkát végző személynek óránként 10 perc pihenőidő jár, amely nem vonható össze, illetve naponta a gép előtt eltölthető maximális idő nem haladhatja meg a 6 órát. A hazai munkaviszonyokat és körülményeket ismerve magunknak kell gondoskodni ezek betartásáról, ha hosszú távon meg akarjuk őrizni az egészségünket.

 

 


 

Ebben nyújt segítséget a Workrave program, amely figyelmeztet a szünetek megtartására. A szoftver három visszaszámlálót tartalmaz, amelyből az első a kis szünetekig, a második a nagy szünetekig, míg a harmadik az egész napra beosztott számítógépes munkaidőt számolja vissza. A szünet előtt 30 másodperccel a program figyelmezteti a felhasználót arra, hogy nemsokára szünetet kell tartania, majd a 30 másodperc leteltével – beállítástól függően – letiltja a gépelést és a képernyőt is lezárja, de előtte még lehetőséget ad a szünet elhalasztására pár perc erejéig. Ha a szünet alatt bármivel próbálkoznánk (mert például az egér mindvégig működőképes marad), akkor a program megszakítja a szünetre szánt idő visszaszámlálását egy rövid időre. A hosszú szünetekben a program mozgásgyakorlatokat ajánl fel, amelynek elvégzéséhez pontos útmutatót ad (magyarul). A program erőssége abban rejlik, hogy a szünetek közti idő, a szünetek és az elhalasztás hossza egyénileg változtatható.


Adatok

  • Szünetek betartatása
  • Testre szabható időzítők
  • Beépített tornagyakorlatok
  • Statisztikák készítése (egérhasználat, egérmozgás, kattintások, leütések száma)
  • Magyar felület
  • Forgalmazó: IntenTC
  • Ár: ingyenes
  • Web: www.workrave.org


Előny: hasznos magyar nyelvű szoftver
Hátrány: nem találtunk
Teljesítmény: 5
Szolgáltatás: 5
Ár/érték: 5

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.