Hirdetés

Xbox SmartGlass bemutató az E3 kiállításon



|

Az Xbox tulajdonosok duplán hasznát vehetik mobil eszközeiknek vagy épp a Windows 8-nak.

Hirdetés

A SmartGlass a pletykával ellentétben nem egyszerűen egy tablet, hanem egy alkalmazás mobil eszközökre. Az biztos, hogy igen erős adaléknak tűnik az E3-on eszközölt bemutató alapján. Akinek van Xbox-ja, az nagyon fog örülni ezentúl nem csak a konzolnak, hanem mobil készülékeinek is.

 

A Microsoft felismerte a problémát, hogy ugyan rengetegen használnak különféle mobil eszközöket, de azok nem kapcsolódnak össze egymással és más eszközökkel annak érdekében, hogy jobban kiszolgáljanak minket. A megoldás az Xbox SmartGlass, melyet az Internet Explorer for Xbox-szal egyetemben demózott a cég az E3 kiállításon. Az alkalmazás letölthető az Xboxra és támogatja nemcsak a Windows 8-as PC-ket és Windows Phone eszközöket , hanem az Apple és Android táblákat és okostelefonokat is. Azok második képernyőként (screen companion) vagy vezérlőeszközként használhatók, alaposan hozzátéve az élményhez. Ha filmet néztünk utazás közben egy mobil eszközön, akkor az az aktuális ponttól folytatható az Xbox-ra kötött tévén, míg a második képernyőn automatikusan megjelennek a filmhez tartozó információk, akár térképek is. Hasonlóképpek az okostelefonon hallgatott zenét tovább élvezhetjük az Xbox-on és a hozzá kapcsolt hangrendszeren.

 

 

A játékok használatát forradalmasítja igazán az Xbox SmartGlass. A táblagép nem csak érintőképernyőt, hanem egy intelligens kezelőfelületet is szolgáltat, amin eléggé intuitív módon vázolható fel például egy amerikai foci csapat támadási stratégiája, hogy aztán maga a meccs a nagyképernyőn úgy jelenhessen meg, ahogy elterveztük. A bemutatón a Halo többjátékos változatához szolgált kezes irányítópanelként egy táblagép, amin megjelentek a meccsbe felvételért folyamodó játékosok éppúgy, mint az aktuális küldetés részletei és az eszközök tervrajzai.

 

 

Az Internet Explorer for Xbox használatát is bemutatták, melyet szintén megkönnyít a SmartGlass, itt elsősorban klasszikus érintőpadként szolgálhat okostelefonunk. Az biztos, hogy a Kinecttel, a hangvezérléssel és ezekkel a lehetőségekkel az Xbox konzol maga lesz a legokosabb okostévé platform, melyen a játék és a szórakozás is könnyedebben művelhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.