Hirdetés

Yahoo! Widget Engine



|

Ezzel az programmal, apró, kisméretű alkalmazásokat, úgy nevezett widgeteket futtathatunk az Asztalon.

Hirdetés

2004 novemberében jelent meg a Konfabulator nevű alkalmazás, amelynek segítségével aprócska, általában csak egy feladatra használható programokat futtathattunk az Asztalon. Az ötlet annyira sikeres volt, hogy az Apple is felhasználta a Mac OS X 10.4 operációs rendszerében Dashboard néven. A Konfabulator-t a Yahoo! 2005 júliusában vásárolta meg, átnevezte és mindenki számára ingyenesen elérhetővé tette. Azóta is folyamatosan jelennek meg alá az újabb hasznos (és haszontalan) widget-ek, amelyekből párat (időjárás előrejelző, naptár, óra, térkép) a program alap-telepítője is tartalmaz. Újabbakat a Yahoo! oldalán kategóriák szerint rendezve találjuk meg, telepítésük pedig borzasztó egyszerű: elég a letöltött .widget kiterjesztésű állományt futtatni és az automatikusan települ a Yahoo! Widget Engine alá. Természetesen bármelyik Widget szabadon konfigurálható, a saját beállításaik mellett egyenként ki és bekapcsolhatóak, átlátszóságuk is szabadon megváltoztatható.

 

yahoo_sz.png

 


Nagyon jópofa alkalmazás a Yahoo! Widget Engine, ha kellő időt szánunk a megfelelő Widgetek kiválasztására, akkor igen hasznos is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.