Hirdetés

Zsarol a Tobfy trójai program



|

Vagy fizetsz, vagy nem használod a gépedet. Kétféle feltöltős fizetőkártyát is elfogad.

Hirdetés

Akinek vaj van a fején, az könnyen fizet, és kinek ne lett volna mondjuk közlekedési kihágása? Ezzel kapcsolatos szorongásainkat használják ki a zsaroló kártevők, melyek lefogják gépünket és addig nem engedik használni, míg a szükséges összeget ki ne fizettük. Olykor adatainkat is ellopják, titkosítják és csak akkor férhetünk hozzájuk, ha megnyitjuk pénztárcánkat.

 

A tipikus zsaroló alkalmazások közé tartozik a Tobfy.A, miután megfertőződtünk nem rejti véka alá ténykedését. Egész oldalas figyelmeztető üzenetet kapunk képernyőnkre és addig nem használhatjuk érdemben a gépet, míg nem fizetünk. A zsarolás állítólagos alapjaként azt hozza fel a program, hogy tiltott pornográf oldalakat néztünk, de van úgy, hogy azt állítja, közlekedési bírságot hajt be. A lényeg, hogy fizessünk, amit Ukash vagy Paysafecard kártyával tehetünk meg, még tippeket is kapunk arra, hogy ezekhez miként juthatunk hozzá. Hogy pontosan mit blokkol gépünkön és mi mindent tesz a kártevő, az kiderül a computerworld.hu cikkéből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.