Hirdetés

10 dolog, amire érdemes figyelned, ha szeretnél netezés közben tényleg biztonságban lenni



|

Evidencia, hogy mindenki szeretne teljesen biztonságos online jelenlétet, de mit kell tenni ezért?

Hirdetés

Az internet jó dolog, de sajnos az online világnak megvannak a maga veszélyei - legyen szó bankolásról, közösségi médiáról vagy egyszerűen csak weboldalak böngészéséről. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a leghasznosabb tippeket, amiket ha megfogadsz, jóval kisebb eséllyel fognak megtalálni a vírusok és más veszélyforrások.

A szabályok között van pár olyan, amit egyszerű követni, másoknál viszont adott esetben nagyon résen kell lenni, és a megérzéseidre is támaszkodni kell, valamint egyedi mérlegelés függvénye is, hogy beleesel-e a hackerek csapdájába vagy sem.

Sokak számára evidencia, hogy az eszközöket és a szoftvereket naprakészen kell tartani, mások viszont "rugalmasak" e tekintetben, vagy ami még rosszabb, egyáltalán nem tartják fontosnak a biztonsági frissítések telepítését. Az első tanácsunk éppen ezért nem is lehet más, mint az, hogy a számítógépre, a telefonra, és minden más olyan hardverre, aminek az internethez bármi köze van (router, nas, okoskütyük stb.), a biztonsági frissítéseket telepíteni kell. Az operációs rendszereket és firmware-eket emberek írják, óhatatlanul is be-becsúsznak hibák - ezeket a hackerek ismerik, és előszeretettel ki is használják, ha nem javítod őket.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.