Hirdetés

3 app a Chrome könyvjelzőihez



|

Mutatunk néhány hasznos kiegészítőt a Google Chrome böngészőjéhez.

Hirdetés

A web sokat változott az elmúlt években, és nagyobb mértékben lett a mindennapi életünk része, mint valaha. Ennek ellenére a könyvjelzők nem változtak sokat, és továbbra is nagyban függünk tőlük.

Hirdetés

Amennyiben beérjük sima mappákkal, amikbe egyszerűen vannak rendezve a kedvenceink, akkor megteszi a beépített könyvjelzőkezelő is. Ha tetszetősebb kinézetre, címkézésre vagy extra funkciókra vágyunk, akkor bizony a beépülők között kell keresgélni. Mutatunk három nagyszerű választást ilyen téren a Chrome-hoz.

 

Dewey Bookmarks

Ha könnyebben és szemre tetszetősebb köntösben szeretnénk böngészni a könyvjelzőket, akkor ajánlott egy próbát tenni a Dewey Bookmarks nevű beépülővel. Ez egy olyan hálón jeleníti meg a kedvenceket, amelyen azok egy kártyának látszanak, címmel, kapcsolódó mappával és képpel.

Az elemek dátum, cím és webcím alapján is rendezhetőek, illetve a két utóbbi adat szerkeszthető is. Bár a kiegészítő segítségével címkéket is használhatunk, sajnos a könyvjelzőkhöz tartozó mappákat nem tudja módosítani.

 

Könyvjelzők, szebb tálalásban

 

Evernote

Az Evernote egy olyan közkedvelt jegyzetelőszolgáltatás, amely a könyvjelzőzött tartalmakat is képes kezelni. Itt azonban meg kell jegyezni, hogy nem a mindennapos linkeket tudja igazán jól tárolni nekünk, hanem inkább a rendszerezett témákhoz kapcsolódó URL-eket.

Éppen emiatt az Evernote olyan helyzetekben lehet hasznos, amikor például a nyaraláshoz gyűjtünk egybe hivatkozásokat, például a szállásról, az éttermekről és a helyi látványosságokról.

Mindehhez pedig nagy segítség az Evernote úgynevezett web clippere, amelynek hála a weboldalak egyes részeit vagy teljes egészét tudjuk közvetlenül a böngészőből elmenteni a szolgáltatásra. Miután az Evernote-ban mindent rendszereztünk, a saját munkánkat címkékkel, hangjegyzetekkel és megosztással is segíthetjük.

 

Inkább bizonyos témákhoz jön jól a web clipper

 

Pocket

Szintén nem a klasszikus értelemben kezeli a kedvenceket a Pocket, ugyanakkor annál hasznosabb. A böngészés során rengetegszer találjuk magunkat abban a cipőben, hogy elkezdjük e-mailben elküldeni magunknak az érdekes termékeket, cikkeket, vagy éppen azokat, amikre épp nem maradt időnk.

Mindezeket nem muszáj e-mailben gyűjtögetni, de a kedvencekhez adni sem. Sokkal egyszerűbb és célravezetőbb a Pocket használata, amelybe el lehet menteni a cikkeket, videókat, recepteket, weboldalakat. Az elmentett tartalmakat aztán offline, internet nélkül is lehet nézegetni, ráadásul a szolgáltatás nem csak az asztali böngészőkkel, hanem az okostelefonokkal és a táblagépekkel is kompatibilis. Ez utóbbiakon a Pocket kérhető rá, hogy csak Wi-Fi-n keresztül töltsön le adatokat.

 

Bármilyen eszközön meg lehet nézni, amit összegyűjtöttünk

 

Ti hogyan szoktátok kezelni a könyvjelzőket? Használtok valamilyen extra kiegészítőt hozzájuk?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.