Hirdetés

5 beépülő a Firefox átalakításához



|

A Firefox felhasználói felülete néhány jó kiegészítővel alaposan testre szabható.

Hirdetés

Attól függetlenül, hogy a Firefoxot valaki elsődleges vagy tartalék böngészőnek használja, néhány jó kiegészítővel még tovább fokozható a szoftver teljesítménye. Természetesen a kinézetre is gondolni kell a funkciókon túl, ha a beépülőkre kerül a sor. Szerencsére sok jó addon van, amivel testre lehet szabni a felhasználói felületet. Következzen most öt. 

Hirdetés

 

Personas Plus

A Firefox új ruhába bújtatását a Personas Plus segítségével lehet a legkönnyebben megoldani. Ennek a használatával bármikor új témát húzhatunk a böngészőablakra, és kategóriák szerint válogathatunk a nekünk tetsző skinek közül. Ha ráhúzzuk az egeret az egyik témára, akkor a telepítés előtt még előnézetet is kapunk. Ehhez szinte kötelező kiegészítés még a Personas Shuffler is, amely képes minden egyes induláskor lecserélni a témát. 

 

Mantis
Mantis
Ha unalmas a gyári felület

 

NoiaButtons

Ha valaki megunta a gyári gombokat az eszköztárban, akkor a NoiaButtons segítségével le tudja cserélni az összeset: a kezdőlaptól kezdve a könyvjelzők, és az összes többi funkció gombjáig. Ez a beépülő ráadásul a Personas Plust is támogatja, így a kettővel együtt még jobban átszabható a Firefox. 

 

A gombok is cserélhetőek

 

ColorfulTabs

A ColorfulTabs nem csak látványosabbá, de hasznosabbá is teszi a megnyitott lapok füleit. A segítségével lecserélhetjük a stílust és a színeket is, illetve a különböző domainekhez eltérő színeket is tudunk benne rendelni, ezáltal könnyebb lesz megkülönböztetni a nyitva lévő oldalakat. 

 

Classic Theme Restorer

Haladni kell a korral, ennek jegyében pedig időről-időre a Firefox is megújul. Ha valaki nem örül a jelenlegi felhasználói felületnek, akkor visszaállíthatja az előzőt, a Classic Theme Restorer segítségével. A régi gombok mellett az eszköztár beállításai is hasonlóak lesznek a régebbi verziókban látottakhoz, és persze testre szabási lehetőségek is vannak, szép számban. 

 

Régi szelek fújnak

 

Menu Wizard

A Firefox menüinek a testre szabásához alapvető kellék lesz a Menu Wizard nevű beépülő. Ez a kiegészítő lehetőséget ad a különböző menükben megjelenő elemek törléséhez és hozzáadásához, az elemek átnevezéséhez vagy éppen a panelek módosításához. A segítségével még a billentyűzet gyorsgombjai is manipulálhatóak. A Menu Wizarddal tetszés szerint rendezhető minden lista, a ritkán használt elemek pedig természetesen elrejthetőek. 

 

Elrejthető, ami nem kell

 

Nektek melyik a kedvenc beépülőtök? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.