Hirdetés

6 gyakori androidos probléma megoldása - harmadik rész



|

Összegyűjtöttünk még néhány gyakori hibát és azok megoldásait.

Hirdetés

Amint azt többször elmondtuk, hibátlan operációs rendszer nem létezik, és természetesen az Android sem kivétel. Mint az összes többi platformon, itt is vannak olyan hibák, amelyek gyakrabban fordulnak elő, de szerencsére nem megoldhatatlanok. Cikksorozatunk első és második része után következzen a folytatás. 

Hirdetés

 

Nem kapcsolódik a Wi-Fi-hez

A legnagyobb valószínűsége ilyenkor annak van, hogy a router okozza a hibát. Természetesen egy könyvbe sem férne bele a lehetséges hibalehetőségek száma és listája, ugyanakkor általánosságban gyakran elég, ha újraindítjuk az útválasztót és a mobilkészüléket is. 

 

Nincs meg a jelszó

Amennyiben valaki elfelejtette az androidos jelszavát, akkor végeredményben kénytelen lesz gyári visszaállítást végrehajtani a bootloaderen keresztül. Bár vannak bizonyos módszerek az androidos jelszavak feltörésére, nem érdemes túlságosan bízni bennük. 

 

Mantis
Mantis
Segít a bootloader

 

A bootloaderbe a készülék típusától függően lehet belépni, de általában a kikapcsolást követően a hangerő le és a bekapcsológomb együttes megnyomása visz minket a bootloaderbe, ahol kezdeményezhető a gyári visszaállítás. 

 

Bootoláskor adja meg magát

Amennyiben egy készülék bootolás közben omlik össze, akkor a rendszer csökkentett módját kell elindítani. Csökkentett módban lehetőségünk van letiltani minden automatikusan induló appot, amelyek közül egy vagy több a készülék összeomlását okozza. A csökkentett módban ez persze el is távolítható. 

 

Nem kapcsol be

Első lépésben az akkumulátort kell kiszedni, majd visszahelyezés után megkísérelni a bekapcsolást. Ha az akku nem kivehető, akkor 15 másodpercig kell nyomva tartani a bekapcsológombot. Ha ez nem válik be, akkor rá kell dugni a készüléket a töltőre, és úgy nyomva tartani a gombot 15 másodpercig. Amennyiben egyik módszer sem használt, ideje szervizhez fordulni. 

 

Nem olvassa a microSD-t

Amennyiben egy androidos készülék nem hajlandó olvasni a behelyezett microSD memóriakártyát, akkor azt érdemes megpróbálni közvetlenül a készüléken belül formázni. A lehetőséget a Beállítások, Tárhely menüpontban találjuk meg. Az olvashatatlan adatokat természetesen ajánlott megpróbálni lementeni: ehhez egy kártyaolvasóra és egy PC-re lesz szükségünk, adatmentésre szakosodott szoftverrel (például Recuva). 

 

Van, hogy a kártya a rossz

 

Nem csatlakozik a windowsos géphez

Az androidos eszközök ADB-n és MTP-n keresztül tudnak csatlakozni egy windowsos számítógéphez. Az elsőnél a felhasználó az androiddal is operálhat, míg az MTP csupán a médiatartalmak átvitelére szolgál. Az ADB gyakran okoz hibákat, ezek megoldása kis szerencsével viszont csupán annyi, hogy telepíteni kell Koush univerzális meghajtóprogramját

 

Nektek akadt már gondotok az Androiddal?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.