Hirdetés

Ez az 5 legjobb médiacenter alkalmazás Windowshoz



|

Ha főleg tévén nézed a filmeket, és szeretnéd ezt kényelmesen megtenni, egy remek HTPC-szoftverre lesz szükséged.

Hirdetés

Pár hónapja már készítettünk egy toplistát, amiben videolejátszó szoftverek szerepeltek, most kicsit hasonló terepre evezünk, hiszen olyan alkalmazásokat mutatunk, amelyek médiaközpontként funkcionálnak. Hogy mi a különbség a két kategória között?

Elsősorban az, hogy a médiacenterek a videókat (vagy akár zenéket, képeket) gusztusos tálalásban és egy csomó kiegészítő információval mutatják meg számodra, és úgy optimalizálták őket, hogy a kanapéról, távirányítóval vagy akár telefonos alkalmazással is kényelmesen tudd kezelni őket. Tulajdonképpen úgy működnek, mint a streamingszolgáltatók - azzal a fontos különbséggel, hogy a fájlokat nem a felhőből, hanem helyi adattárolókról játsszák le.

Hirdetés

Kodi

Kezdjük a sort azzal a szoftverrel, amely rugalmasság és kezelhetőség alapján éppúgy a legjobbak közé tartozik, mint a formátumtámogatás vagy testreszabhatóság alapján. A Kodi nagy előnye, hogy szinte minden létező eszközre készült belőle verzió: PC-n éppúgy működik, mint Macen vagy Linuxon, és készült belőle Android valamint iOS változat is. Sőt, Raspberry Pi és Apple TV átirat is elérhető. A Kodi bármilyen, a gazdagépen keresztül elérhető adattárolót kezel, legyen az merevlemez, NAS, DLNA-kliens vagy más típusú hálózati meghajtó. A filmekhez, sorozatokhoz (és zenékhez) az internetről minden fontos kiegészítő információt le tud tölteni, így a filmekhez a posztereket vagy a szereplők listáját is pillanatok alatt társítani tudja - ezekből az adatokból pedig egy nagyon jó, kereshető adatbázist készít.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.