Hirdetés

Ez az 5 legjobb online konverter szövegek átalakításához



|

Gyors megoldást keresel szövegek átalakításához, ráadásul olyat, amely mindig kéznél van? Mutatunk öt online konvertert.

Hirdetés

Az internetről letöltött szövegek sokszor mindenféle formázást nélkülöznek. Ha a címeket, alcímeket szeretnénk kiemelni vagy képet illesztenénk be egy dokumentumba, akkor szövegszerkesztőre lesz szükségünk; ha viszont más jellegű hibákat szeretnénk javítani, például azért, mert a mondatok elején a nagybetűk hiányoznak, akkor egy szövegformázót kell keresnünk. Szerencsére ilyenből rengeteg található az online térben; mutatunk is ötöt közülük. Ha valamelyik megtetszik, érdemes azt elmenteni a könyvjelzők közé, hogy legközelebb azonnal kéznél legyen.

TXTformat

Dizájndíjat valószínűleg ez a szerkesztő nem fog kapni, viszont a fejlesztőknek sikerült tökéletesen belőniük azt, hogy mennyi funkciót bír el egy ilyen jellegű szolgáltatás ahhoz, hogy még ne menjen a kezelhetőség rovására. A konverter nemcsak az alapfeladatokra koncentrál, hanem tud pár extra trükköt is; vagyis nemcsak a kis- és nagybetűk között lehet mindenféle műveleteket elvégezni, hanem cserélhetünk karaktereket is a szövegben, hozzáadhatunk szavakat a sorok elejéhez vagy végéhez, illetve levághatjuk az első vagy utolsó akárhány darab karaktert is.

Próbáld ki itt

Text Cleaner

A Text Cleaner alkotói a kérdést a másik irányból közelítették meg: rengeteg funkcióban gondolkodtak, aztán megnézték, hogyan lehet mindezt fogyasztható formába csomagolni. A hatalmas szövegdoboz alatt a Clean gombra kattintva történik a csoda - ami alapesetben a nagy semmi. Merthogy az egyes átalakítási műveleteket a beállítások résznél kell egyesével bekattintanunk. Rengeteg opció közül választhatunk: az átalakító összesen 37-féle műveletre képes, köztük sok olyanra is, amire például programozóknak lehet szüksége (négy darab szóköz konvertálása TAB-ra stb.).

Próbáld ki itt

Codebeautify.org

Nemcsak a Text Cleaner, a Codebeautify.org is a programozók kedvence lehet, hiszen ez az oldal nemcsak egyszerű szöveget tud kezelésbe venni, hanem specifikus tartalmakat is, például HTML-kódot, JSON-t, YAML-t, de képes konvertálni színkódokat is, vagy Excel fájlok tartalmát HTML-be átemelni. Sőt, bizonyos esetekben még azok hibamentességét is tudja ellenőrizni. A sokféle lehetőség persze nem egy szerkesztőbe van belezsúfolva, hanem minden feladatra külön felület használható. Ezeket megtalálod, ha a lap aljára görgetsz.

Próbáld ki itt

TechBrij Text Formatter

Komplexebb feladatokhoz készült a TechBrij felülete, amely például Excel táblázatokból vagy CSV fájlok adataiból tud szöveget generálni. Hogy milyen szöveget, az teljesen rugalmas, mert a szövegmezőbe másolt adatokat egyesével dolgozza fel az algoritmus az általunk megírt szabály szerint, amelyben a hasznos adatot {o} változóval, annak sorszámát pedig {n} változóval lehet helyettesíteni.

Próbáld ki itt

The Tool Bus Text Formatter

A The Tool Bus egy különféle rutinokból álló gyűjtemény, amelynek érdekessége, hogy a rajta keresztül elérhető eszközök között egyre több olyan van, amely valamilyen formában a mesterséges intelligenciát is használja - érdemes szétnézni a választékban. A szövegek átalakításához használt modul épp olyan, ami (egyelőre) nem támaszkodik a gépi tanulásra, ha viszont csak az alapfeladatok egyikére van szükség, akkor villámgyors megoldást jelent: kis betűkre, nagy betűkre, cím stílusra, mondatszerkezetre lehet vele javítani, vagy a kis és nagy betűk felcserélését is lehet kérni. Ezenkívül ez a felület a szöveggel kapcsolatos statisztikákat is meg tudja mutatni (például szavak száma, betűk száma, bekezdések száma).

Próbáld ki itt

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.