Hirdetés

Ez az 5 legjobb online szolgáltatás fájlok konvertálásához



|

Nem szeretnél egy fájl megnyitásához új alkalmazást telepíteni? Használj online konvertáló szolgáltatást! Mutatjuk a legjobbakat.

Hirdetés

Időről időre megesik, hogy egy ismeretlen fájlformátum beesik. Jöhet e-mailben, máskor sima hivatkozásként, felhőben. Persze te ettől ne ess pánikba, inkább töltsd fel a fájlt egy online szolgáltatásba. Az ilyen megoldás óriási előnye, hogy nem kell gépedre telepítened semmiféle programot, amit jó eséllyel csak most az egyszer használnál. Ha megfelelő szolgáltatást választasz, attól sem kell tartanod, hogy a fájl tartalma rossz kezekbe kerül. Cikkünkben az 5 legjobb ilyen szolgáltatást mutatjuk be nektek, az appok telepítésének pedig ajtót mutatunk nemes egyszerűséggel.

Convertio

Több mint 300 formátum között biztosít átjárást ez az online szolgáltatás, amely segítségével egy menetben nemcsak egy, hanem több fájlt is át tudsz alakítani. A Convertio előnye, hogy nemcsak a klasszikus útvonalakon enged átjárást; azaz egy képformátumból például nemcsak másik képformátumra tudsz átalakítást kérni, hanem PDF-et, vagy ha olyan az alapanyag, karakterfelismeréssel akár szöveges dokumentumot is készíthetsz. Sőt, a szolgáltatással nemcsak feltöltött fájlokat alakíthatsz át, hanem interneten keresztül elérhető, akár felhőben lévő anyagokat is.

Próbáld ki itt

Online-Convert

Ha csak egy-egy fájlt szeretnél átalakítani, akkor formátumtámogatás alapján az Online-Covertnek nem lesz párja - a platform többek között az Apple telefonjai által igen kedvelt HEIC képformátumot is gond nélkül kezeli. A szolgáltatás egy menetben egyébként több fájlt is képes feldolgozni, de ez a lehetőség csak az előfizetők számára adott. A jó formátumtámogatás mellett előny az is, hogy az átalakítás több esetben konfigurálható is; ha például képből kép lesz, akkor választhatsz a jobb tömörítés vagy a jobb minőség között, sőt változtathatsz a méreten is, és még néhány képjavító algoritmust is bekapcsolhatsz.

Próbáld ki itt

FreeFileConvert

Egyszerre akár öt fájlt is kezel az FFC, feltéve hogy azok együttes mérete nem haladja meg az 500 MB-ot. Rengetegféle formátum támogatott, a normál képformátumok mellett például a vektoros fájlokat is kezeli a platform, de a dokumentumok vagy tömörített fájlok között is nehéz olyat találni, ami kifog rajta. Az átalakítás gyors, az eredmény pedig akár e-mailben is elküldhető. A személyes adatok biztonsága miatt aggódók számára jó hír, hogy az átalakított fájl letöltését követően kérhető azok törlése a szerverről.

Próbáld ki itt

ConvertFiles

Archívum, dokumentum, kép, hang és fotó átalakítására egyaránt használhatod a szolgáltatást, amelynek formátumtámogatása nem rossz, de nem is a legjobb; a népszerű formátumok kategóriánként mind megtalálhatók benne, de ha valamilyen egzotikumot kapsz, akkor azzal nem biztos, hogy boldogulni fog. Az állományokat egyesével konvertálhatod, ami szintén nem a legkényelmesebb - a feltöltött fájl formátumát viszont automatikusan felismeri a platform, és minden lehetséges átalakítási formát felkínál a lenyíló listában. Az átalakított fájlt természetesen le is tudod tölteni, de ha inkább elküldenéd valakinek, akkor közvetlen a szolgáltatásból megteheted ezt; a címzett egy URL-t kap a fájl letöltéséhez.

Próbáld ki itt

FileZigZag

Szintén ingyenes, de naponta legfeljebb 10 fájl átalakítására használható a FileZigZag. A fájlméret viszont elég tág; minden egyes állomány mérete akár 50 MB is lehet. A szolgáltatás ennek ellenére a videók átalakítását is támogatja, amire az az egyszerű magyarázat, hogy előfizetés esetén a fenti korlátok nem érvényesek. A szolgáltató az átalakításra feltöltött adatokat általában 24 órán belül törli, így a személyes információk miatt túlzottan nem kell aggódnod. Közvetlen feltöltés helyett a FileZigZag esetén is adhatsz meg URL-t, valamint támogatott a közvetlen Dropbox, Box, OneDrive és Google Drive elérés is.

Próbáld ki itt

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.