Hirdetés

Ez az 5 legjobb távirányító alkalmazás okostelefonra



|

Egy okostelefont szinte bármilyen, a Wi-Fi-re csatlakozó eszköz távirányításához használhatsz; mutatunk is pár példát.

Hirdetés

Egy okostelefon nagy előnye, hogy a kijelzőn bármi elfér; ha például távirányítóként használnád a kütyüdet, akkor a lehetőségek határtalanok. A telefonból lehet egér vagy billentyűzet, bizonyos esetekben akár univerzális távirányító is (ehhez persze szükséges az infra port megléte is a telefonon).

Jelen cikkünkben öt szoftvert mutatunk; igyekeztünk úgy válogatni, hogy az appok egy-egy kategóriát képviseljenek, így a választékra egyfajta ajánlóként érdemes tekinteni, a telefonhoz kapcsolódó alkalmazásboltban elérhető választékból pedig ízlés szerint választani.

Hirdetés

Unified Remote

A Unified Remote appot számítógépek távirányításához tervezték, működésének pedig elengedhetetlen feltétele az, hogy a PC-re telepítsük a Windows klienst, amelyhez a telefonos alkalmazás csatlakozni tud. Ha viszont ez megvan, a Unified Remote az egyik legjobb barátod lehet, mert rengeteg előre elkészített távirányítófelület van benne mindenféle feladathoz optimalizálva. Teljesen mindegy, hogy a YouTube-ot vagy egy böngészőt szeretnél kezelni vele, menni fog a dolog. Sőt, a Unified Remote akár egérként vagy klaviatúraként is működhet.

Letöltés

LG ThinQ

A telefont nemcsak számítógép, hanem akár tévé távirányításához is használhatod. Ha ilyen terveid vannak, akkor első körben a tévé gyártójának saját alkalmazását érdemes kipróbálnod - az LG esetében például a ThinQ-t. A gyártó saját szoftvere garantáltan 100%-os kompatibilitást nyújt, ráadásul ha az adott márkának vannak más termékei is, akkor egy füst alatt azokat is fogod tudni vezérelni. Légkondicionáló, mosógép, hűtőgép, légtisztító - bármi szóba jöhet. Az LG ThinQ emellett olyan további extra szolgáltatásokat is nyújt, mint a kép tükrözése vagy tartalom (kép, videó) átküldése mobilról a tévére.

Letöltés

Kore - Official Remote for Kodi

A Kodiról több ízben is írtunk már, ami nem véletlen: véleményünk szerint az egyik legjobb HTPC-alkalmazásról van szó, amely ráadásul szinte bármilyen rendszeren elfut. Igaz, az átlagosnál kicsivel erősebb hardvert igényel, de cserébe szinte minden formátummal boldogul, és egy egész sor extra szolgáltatást is kínál. Ezen extrák egyike, hogy saját interfésszel rendelkezik a távirányítás funkcióhoz; amit pedig a legjobban a Kore nevű appal, vagyis a hivatalos, a Kodi fejlesztője által készített alkalmazással használhatsz ki.

Letöltés

Android TV Remote Service

Tévéhez nemcsak a gyártó készíthet távirányító szoftvert, hanem az okostévé rendszer fejlesztője is. Az Android TV/Google TV rendszerű készülékekhez az Android TV Remote Service nevű app például kiváló választás; a szoftvert a Google jegyzi. Az app elsősorban a navigációra koncentrál, és összeköttetést biztosít a tévé, valamint a Google Home illetve a telefonon futó Google TV alkalmazással a vezérléshez, illetve akár tartalmak megosztásához is.

Letöltés

Universal TV Remote

Sajnos egyre kevesebb telefonba építenek infra-vezérlőt, ha viszont azon szerencsések közé tartozol, akinek ilyen mobil lapul a zsebében, akkor a Universal TV Remote nagyon jó szolgálatot tehet: tévéket, set-top-boxokat és más eszközöket vezérelhetsz vele. Az app nem igényel programozást, az eszközöket egyszerűen listáról választhatod ki. A távirányító felületet, ha szeretnéd, személyre is szabhatod, a gombok színe megváltoztatható.

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.