Hirdetés

Ezzel a szoftverrel gyerekjáték az adatok áthelyezése



|

A költözés mindig nyűg, ha pedig az adataidat kell áthelyezni, veszélyt is rejt magában. Profi eszközzel ez nem lehet gond, amilyen a Disk Copy Pro is.

Hirdetés

Mindennapos géphasználat során rengeteg fájlműveletet végzünk, ám amikor a komplett partíciót, esetleg az adattároló tartalmának egészét kell átmásolni egy másikra, nagyon sok forog kockán. A rendszerköltöztetés nem veszélytelen, ezért érdemes megfelelő célszoftvert bevetni hozzá.

Kényelmes költözés

Az EaseUS több rendszerkarbantartó szoftvere is népszerű, és a Disk Copy Prón is jól látszik: hozzáértők készítették. A kezelőfelület abszolút célra törlő, és bár nem kimondottan dizájnos, nem is ijesztően bonyolult, sajnos azonban nem magyarított. Két fő üzemmódja van a meghajtómásolónak: egy lemez- és egy partícióalapú.

Hirdetés

Leggyakrabban az első változatra lesz szükség, amit kifejezetten a HDD-SSD költöztetéshez optimalizáltak. Itt mindössze néhány lépésen kell végighaladni, és a program már másolja is a merevlemezt a kijelölt SSD-re.

A partíciók átméretezését, a szektorok beállítását teljesen automatikusan elvégzi, sőt arra is odafigyel, hogy a Solid State Drive-oknál oly fontos szektoreltolást is végrehajtsa. A Pro verzió ennél többre is képes, így szektoronkénti másolásra is rávehető, kezeli a GPT-partíciókat, egyedi átméretezési opciókat is megadhatsz neki, és WinPE-alapú, USB-kulcsról indítható klónozórendszert is létrehozhatsz vele.

A teszt során HDD-SSD és SSD-SSD költöztetéssel is próbálkoztunk, és mindannyiszor tökéletes eredményt kaptunk.

Kellemes meglepetés volt, hogy az aktuálisan futó rendszert képes volt újraindítás nélkül, Windows alatt átmásolni, hibaüzenet egyetlen esetben sem ugrott fel. Ugyanakkor a magyar nyelvű opció hiányzik, egy kicsit barátságosabb, beszédesebb varázsló sem ártana, és a partíciók szabadabb kezelésének is örültünk volna, bár ez utóbbira a Partition Master Pro programot kínálja az EaseUS.

Ha szívesen használnád te is ezt a programot, akkor szerezd be a 2021/05-ös PC World magazint, amihez ajándékba jár, ahogyan további értékes szoftverek és egy PC-s játék is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.