Hirdetés

Ha Philips Hue világításod van, ezzel az öt programmal még többet hozhatsz ki belőle



|

Azt hitted, hogy a Philips Hue rendszer csak a saját alkalmazásán keresztül vezérelhető? A gyárinál is jobb megoldásokat mutatunk!

Hirdetés

A Signify által jegyzett Philips Hue nem véletlenül tartozik a legnépszerűbb okosvilágítási rendszerek közé - a platformhoz tartozó égők és lámpák választéka messze a leghatalmasabb, ráadásul a Hue Hub nemcsak saját lámpákkal, hanem szinte bármilyen Zigbee szabványt használó világítási termékkel képes együttműködni.

Alapvetően telefonról irányítható, de működik akár a Google Home, Amazon Alexa vagy Apple HomeKit rendszerekkel karöltve is. A telefonos app is a legjobbak közé tartozik, viszont a hivatalos szoftvernek vannak alternatívái, kiegészítői. Ezekből válogattunk.

Hirdetés

1. Hue Essentials

Ha Android rendszerű telefont használsz, akkor a Hue Essentialst mindenképp próbáld ki. Egy teljesen ingyenes appról van szó, amely a gyári szoftver tökéletes alternatívája. Tekintettel arra, hogy a Philips szinte mindent kihozott a lehetőségekből, a Hue Essentials nagyon hasonló képességekkel rendelkezik, de néhány extra trükköt azért tartogat. Az egyik ilyen az, hogy a kapcsolókat nemcsak widgetként pakolhatjuk ki a telefon képernyőjére, hanem az értesítési tárhelybe is integrálhatjuk őket. Illetve az appal párosíthatunk olyan távirányítókat is egyes lámpákkal, amik egyébként a Hue rendszerrel nem kompatibilisek.

Letöltés 

2. iConnectHue for Philips Hue

A Hue Essentials megfelelője az Apple iOS-telefonok esetében az iConnectHue, amely egyszerre akár több központi egységet is képes irányítani, emellett több más gyártó égőjét is kezeli, így a Philips rendszerrel együtt használhatók például az Osram égők is a háztartásban. Természetesen a gyári Hue app funkcióit tudja az iConnectHue is, így az égőket például csoportba is lehet rendezni, valamit jelenetek használatára is van lehetőség. A telefonos appot kiegészíti egy olyan modul is, amely az Apple okosóráin használható.

Letöltés

3. IFTTT

Az IFTTT-t valószínűleg senkinek sem kell bemutatni; ez egy olyan platform, amelynek célja, hogy a különféle gyártók termékeinek működését összehangolja - és amely támogatja a Philips Hue termékcsaládot is. Egyszerű szabályok mentén kapcsolható össze nem kevesebb mint 700 gyártó terméke. Az IFTTT-vel mindenféle különösebb bűvészkedés nélkül lehet létrehozni automatizmusokat, de vigyázz, mert a felhő alapú működés azt is jelenti, hogy ezek csak akkor használhatók, ha van internetkapcsolat!

Letöltés

4. hueManic: HUE/Tradfri Show

Amint az a névből is kiderül, nemcsak a Philips Hue, hanem az IKEA Tradfri rendszerrel is kompatibilis ez a szoftver, amely a dinamikus jeleneteket hozza el az otthonodba. Teljesen mindegy, hogy partihangulatban vagy-e (ebben az esetben a fényjátékot az app a zenéhez igazítja), vagy éppen pihennél, biztosan fogsz találni olyan témát, amely passzol az igényeidhez. Az ingyenes változat mellett létezik belőle egy fizetős verzió is, amelyben többféle jelenet közül lehet választani.

Letöltés 

5. all 4 Hue for Philips Hue

Végül, de nem utolsósorban vess egy pillantást az all 4 Hue-ra is, amely többé-kevésbé szintén a gyári Philips app funkciót hozza el a mobilra - és Android mellett iOS-re is letölthető. Azaz főleg akkor érdemes szemezni vele, ha a családban mind a két tábornak van "követője". Nemcsak a fényforrásokat, hanem más Philips Hue kiegészítőket is kezel, dizájnja pedig valószínűleg sokaknak jobban bejön majd, mert a tervezők nem a látványt, hanem a letisztult felépítést részesítették előnyben.

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.