Hirdetés

Halott tablet? Majd Kína segít!



|

A tabletek, mobilok kb. havonta váltják egymást, ezért a szervizelés is nehézkes - de nincs minden veszve.

Hirdetés

Elérkeztünk oda, hogy a tabletek, mobilok nagyjából havonta váltják egymást a boltok polcain. Otthon már nem ez a helyzet, még a hardcore felhasználók is szeretik 3-6 hónapig megtartani megkedvelt eszközeiket. Egy átlagos felhasználó ennél is „rosszabb”: akár 2 évig is képesek vagyunk használni egy-egy készülékünket.

De mi van akkor, ha egy ilyen eszköz a garanciaidőn túl elromlik? Mondjuk a hiba nem túl komoly, de éppen annyira idegesítő, hogy a használat kínszenvedés lesz. Azonnal felmerül a kérdés, hogy vajon érdemes-e szervizbe rohangálni, hogy sok-sok pénzért visszakapjuk használt, kicsit elavult eszközünket, vagy inkább irány a bolt és vegyünk egy új modellt. A második természetesen csábító, de megmutatjuk, hogyan lehet az első opció is fájdalommentes.

Hirdetés

Javítsd meg

A szervizelésnél vegyesen van mindenkinek jó és rossz tapasztalata, de tény, hogy amikor a számla érkezik, sokszor nagyon komoly összegekkel találjuk magunkat szemben. Ha ebbe a helyzetbe kerülünk, még nem feltétlenül kell feladni a reményt. Noha egyre több a kb. javíthatatlan, ragasztóval és egyéb trükkökkel miniatűrre összezsugorított mobil eszköz, azért még sok olyan termék is van, amelyeknél a kisebb hibákat otthon is kijavíthatjuk.

 

 

Első lépésben nézzünk utána a neten, milyen javíthatósági mutatóval rendelkezik készülékünk. Érdemes ellátogatni az iFixitre és megnézni azt is, hogy a Youtube-on vannak-e ehhez a készülékhez szétszerelési videók. Ha kevésbé ismert a készülékünk és nem találunk ilyen segédleteket, viszont jártasak vagyunk némileg az elektronikában, szedjük szét mi magunk az eszközt. Nem árt ilyenkor azt is végiggondolni, hogy ha tönkretesszük készülékünket, ne roppanjunk össze teljesen.

 

 

Ha sikerül beazonosítani a hiba forrását, jöhet a kínai, hongkongi ebay vagy alibaba, ahol szinte biztos, hogy fogunk cserealkatrészt találni készülékünkhöz. Aki még nem nézte, el sem fogja hinni, mekkora a választék. A szállítás ráadásul sokszor ingyenes, pontosabban beleépítették az árba, így ha jól keresünk, a készülékünk árához képest fillérekért miénk lehet a cserealkatrész. Amire még számíthatunk, az a 10-35 napos szállítás.

 

 

Nexus 7 (2012) javítás

Esetünkben egy első generációs Nexus 7 romlott el, méghozzá úgy, hogy a nyomógomb-szalagkábel sérült a halkító gombnál. Ennek következménye, hogy a táblagép szuperül működött továbbra is, de csakis Biztonsági módban tudtuk elindítani. egy gyors keresés és már meg is volt a Youtube video, a másik kereséssel pedig a 7 dolláros cserealkatrész. A megrendelést követően nagyjából 2,5 hetet kellett várnunk az új szalagra, ami megfelelően védett borítékban érkezett.

 

 

A szerelés a video alapján nem volt különösebben nehéz, a régi szalagot eltávolítottuk a kábelszorító csatlakozó oldása után, majd az új gombsorral indítottuk a tabletet. Miután minden tökéletesen ment, összeszereltük a gépet és ismét egy tökéletesen használható tablet lett a „kishibás” eszközből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.