Hirdetés

Hogyan ágyazz Excel-fájlokat egymásba?

|

Mutatunk egy hasznos trükköt a Microsoft sokoldalú táblázatkezelőjéhez.

Hirdetés

A Microsoft Excel egy elképesztően sokoldalú táblázatkezelő program, amelynek a segítségével könnyedén gyárthatunk és kezelhetünk például pénzügyi jelentéseket, készletnyilvántartásokat, eladási statisztikákat, kérdőíveket, grafikus kimutatásokat és kontaktlistákat is. Az alkalmazás nyújtotta lehetőségek szinte korlátlanok, nekünk csupán a megfelelő trükköket kell ismernünk a gördülékeny munkához. Az egyik igen időtakarékos tipp az, hogy meglévő munkafüzetekből is használhatunk adatokat. Ilyenkor értelemszerűen nem kell átmásolgatni a szükséges cellákat vagy a megfelelő szöveget egy új fájlba, elég egy kompatibilis munkalapra hivatkozni. 

Hirdetés

 

Adatok importálása meglévő munkafüzetből

Nyissuk meg azt az Excel-fájlt, amiből importálni szeretnénk a szükséges adatokat, majd azt is, amelyikben később dolgozni akarunk ezekkel a tartalmakkal. 


Nyomjunk jobb egérgombot azon a munkalapon, amit átvinni akarunk, és válasszuk az Áthelyezés vagy másolás lehetőséget. A fent látható Melyik munkafüzetbe sor lenyíló menüjéből most válasszuk ki az új munkafüzetünket, amelyikbe importálni szeretnénk. Eggyel lentebb adjuk meg, hogy melyik munkalap elé akarjuk beszúrni a kiválasztottat. Ha meg akarjuk őrizni az eredeti dokumentumban is a munkalapot, akkor alul jelöljük be a Legyen másolat felirat melletti dobozt. Végezetül kattintsunk az OK-ra. 


 

Külső adatok átvétele

Nyissuk meg azt a munkafüzetet, amibe importálni szeretnénk. Hozzunk létre egy kapcsolatot a két fájl között: a szalagos menüben az Adatok fület keressük, majd a Kapcsolatok gombot. 

 

Kattintsunk a Hozzáadás feliratra, majd ha a hálózati és a helyi kapcsolatfájlok között sem látjuk a szükséges anyagot, akkor válasszuk a tallózást. Itt a megfelelő dokumentumra rányomva kiválaszthatjuk az importálni kívánt munkalapot. 

 

Az ablakot bezárva térjünk vissza az Adatok menüpontba, majd kattintsunk a Meglévő kapcsolatok gombra. A szükséges fájl kijelölése után válasszuk a Megnyitást. Ezt követően a felsorolásból válasszuk ki, milyen formában szeretnénk importálni az adatokat (táblázat, kimutatás, kimutatásdiagram, csak kapcsolat), illetve, hogy melyik munkalapra illesztjük be ezeket. Ha a külső munkafüzet valamiért nem volt kompatibilis, megpróbálhatjuk szöveges állományként elmenteni először, majd ebből importálni. 

 

 Ti milyen gyakran dolgoztok az Excelben?

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.