Hirdetés

Így használd régi mobilodat biztonsági kameraként



|

Megunt vagy elavult telefonodat ne dobd ki, mutatunk egy sokkal praktikusabb felhasználási módot hozzá.

Hirdetés

Elavultnak és lassúnak bélyegzett, régóta leváltott okostelefont sem feltétlenül érdemes a szelektív hulladékgyűjtőbe dobni, sőt az sem gond, ha repedt a hátlap, és karcos a kijelző.

A kis mobileszközben rengeteg szenzor lapul, van kamerája, és képes az internetre is kapcsolódni - vagyis csak a megfelelő szoftvert kell megtalálni, és máris hasznos kiegészítőd lehet a régóta a fiókban lapuló, elfeledett okostelefon. Ebben segít a PC World Segélyvonal rovata

A mobiltelefon-generációk évente követik egymást, és sokan akár egy kétéves modellt is elavultnak, használhatatlannak bélyegeznek, a kétszer ilyen idős készülékek pedig már senkinek sem kellenek. Ez talán részben jogos is, ha az eredeti célja szerint szeretnéd használni, azonban az eszközben rejlő technológiák még mindig fejlettnek számítanak, ha például egy biztonsági IP-kamera képességeivel hasonlítod össze.

Hirdetés

A régi mobil akár önmagában, router nélkül is képes az internetre csatlakozni, ráadásul általa kiváló képminőséget és rengeteg szolgáltatást élvezhetsz.

A kulcs a megfelelő applikáció, amely felszereli mobilodat a szükséges szolgáltatásokkal. A videórögzítés mellett az állandó netkapcsolat és a távoli elérés is alapvetően fontos, és nem árt, ha az egyszerű használatra, illetve a mobilapplikációs elérésre is lehetőséged nyílik. Az appáruházakban rengeteg ilyen szoftver érhető el, amelyek közül mi az Alfred nevezetű fejlesztést ajánljuk.

A magyar nyelvű kezelőfelületen végtelenül egyszerű beüzemelni az alapvető megfigyelési funkciót, és könnyedén lehet társítani kameraként, illetve megtekintőként regisztrált eszközöket. Az app számtalan prémium funkcióval rendelkezik, ám ezekért már havonta fizetned kell nagyjából ezer forintot.

Így használd régi mobilodat biztonsági kameraként:

1. Telepítés, regisztráció

Szerezd be az Alfred applikációt az App Store-ból vagy a Play Áruházból, majd telepítsd telefonjaidra. Add meg a szükséges engedélyeket, és regisztrált fiókoddal lépj be mindegyik készüléken. Egy fiók elegendő több kamerához és megtekintőhöz. 

2. Beállítás

A kameraként használt okostelefonon válaszd ki a szükséges szenzort (szelfi vagy hátlapi), aktiváld az újraindítás funkciót és a kétirányú hangtovábbítást is. Fontos, hogy a telefont ne hagyományosan, hanem az appon belüli funkcióval zárold.

3. Kamera elhelyezése

Az Alfred hasznos tippekkel segít optimálisan elhelyezni biztonsági kameraként használt mobilodat. Érdemes ehhez egy megfelelő mobiltripodot beszerezni, ellenőrizni a stabil netkapcsolatot, továbbá gondoskodni a folyamatos töltésről is.

4. Prémium funkciók

Korlátlan ideig használható az Alfred ingyenes változata, az előfizetéses verzió azonban sok hasznos funkciót kínál. A jobb minőségű felvétel mellett nagyobb felhőtárhelyet kapsz, zoomolhatod az élőképet, és a mozgásérzékelésen is finomíthatsz.

Ha további kérdéseid lennének ezzel vagy más témával kapcsolatban, akkor keresd Segélyvonal rovatunkat a magazinban, illetve elérhetsz minket Facebookon és e-mailen keresztül is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.