Hirdetés

Így hozd ki a legtöbbet egy webkamerából



|

Adunk pár tippet, hogy mire érdemes figyelni a webkamera használatakor.

Hirdetés

A webkamera manapság alapvető tartozéka egy laptopnak, hibrid notebooknak vagy modern asztali PC-nek, és akkor is annak tekintjük, ha külön kiegészítő egy asztali gép mellé. A gyakorlatban nem igazán foglalkozunk vele, ami viszont problémát jelent - sokan ugyanis nagyon rosszul használják. 

Hirdetés

Talán nem kell túl sok példát említeni: a szülőkkel is előfordulhat, hogy valamiért mindig csak az arcuk fele látszik a képen, illetve gyakori, hogy a skype-os beszélgetésből alig látszik valami a rettenetes megvilágítás miatt. Mit lehet tenni az effajta kellemetlenségek elkerülése végett? Adunk pár tippet a webkamerához. 

 

Számít a hely

Főleg egy külső webkameránál kell alaposan megbizonyosodni arról, hogy az egész arcunk látszik-e a túloldalon, vagy pedig csak félig vagyunk a képben, esetleg a vállunkat látja a másik fél. A Skype-ban az Eszközök, Beállítások menüponton belül külön is ellenőrizhető a webkameránk képe. Üljünk úgy az ellenőrzéskor, ahogyan azt általában tennénk a videós chatelés közben. A webkamera mozgatásával az legyen a célunk, hogy az egész arcunk benne legyen a képben, és a vállunkból is látszódjon legalább egy kevés. 

 

Nagyjából ennyinek kellene látszani

 

Ha megvan a tökéletes beállítás, valahogyan jelöljük meg a webkamera új helyét - akár valamilyen ragasztószalaggal. Így legközelebb tudjuk majd, hogy a videós beszélgetésekhez hová kell visszatenni az eszközt azért, hogy a másik fél rendesen lásson minket, és ne a plafont vagy a hasunkat nézze. 

 

Ne hátulról jöjjön a fény

Nagyon sokan küzdenek azzal a problémával, hogy szinte semmi nem látszik belőlük villanyfénynél. Mit lehet ez ellen tenni? Kell egy lámpa elénk, nagyjából oda, ahol a monitor is van. Az elölről történő megvilágítással jól látszik majd az arcunk, és a túloldalon sem kell hunyorogni annak, akivel beszélünk. Vigyázat: a képernyő nem elég lámpa helyett, ha kizárólag azt használjuk, akkor csak még rosszabb lesz a helyzet. 

 

A megvilágítás is fontos

 

Felügyelet

A webkamerát nem csak videobeszélgetésekre lehet használni, ugyanis nagyszerű segítséget jelentenek biztonsági szempontból is. Amennyiben úgy fordítjuk, hogy benne legyen a képben a lakás vagy az iroda, nappali, akkor megfigyelésre is igénybe vehetjük. Ehhez rengeteg ingyenes segédprogram használható, mint például az iSpy - ez nem csak élőképet tud küldeni mobilra, de mozgás vagy hang érzékelésekor SMS-t is küld. Remek megoldás akkor is, ha kíváncsiak vagyunk, hogy mit rosszalkodik a távollétünkben a macska. 

 

Ti milyen gyakran beszélgettek Skype-on vagy hasonló szolgáltatáson? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.