Hirdetés

Így kerüld el, hogy elszálljon a telefonszámlád nyáron



|

Ma már alap, hogy mindenhol elérhetők vagyunk, Európán belül pedig többé-kevésbé a mobilnet-elérés is adott. Mutatjuk, mire figyelj akkor, ha nem akarsz meglepődni a roaming számla miatt.

Hirdetés

Amennyiben belföldre utazol, nincs gond, és általában akkor sem nagyon kell aggódni, ha Európán belül barangolsz - kontinensünkön a legtöbb ország az 1-es díjzónába tartozik, így szinte a belföldi használat díjaival egyező feltételek mellett telefonálhatsz és internetezhetsz. Az egyetlen fontos eltérés az szokott lenni, hogy a tarifacsomagba foglalt, vagy a külön megvásárolt adatkeret az 1-es díjzóna országaiban nem használható fel teljesen. Akad azonban néhány olyan ország Európában, amely más díjzónába tartozik, ha pedig Amerika, Ázsia, Ausztrália vagy Afrika a célpont, akkor a költségek jelentősen magasabbak lehetnek.

Először is fontos tudni, hogy a roaming és a nemzetközi hívás nem ugyanaz; előbbi a külföldön történő tartózkodás idején lebonyolított hívásokat, SMS-üzeneteket és adatforgalmat takarja, utóbbi pedig azt az esetet, amikor Magyarországon tartózkodsz, de külföldi számot hívsz, vagy oda küldesz szöveges üzenetet. A szolgáltatók a világ országait díjzónákba sorolták; a legátláthatóbb a Yettel struktúrája, amely mindössze négy zónát tartalmaz azzal, hogy az 1-es zónába az EU-s országok és még néhány olyan ország tartozik, amelynek roaming megállapodása van az EU-val (pl. Norvégia, Liechtenstein, Izland és többnyire Nagy-Britannia is), a 4-es zónába pedig a nem GSM technológiával elérhető területek tartoznak. A Vodafone-nál és a Telekomnál kétszer ennyi a zónák száma, ez valamelyest nehezebbé teszi a tájékozódást, de azért persze ennél a két szolgáltatónál is el lehet igazodni.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.