Hirdetés

Így szabadulj meg a döglött könyvjelzőktől

|

Megmutatjuk hogyan lehet gyorsan törölni a már nem működő kedvenceket.

Hirdetés

Az idők során elkerülhetetlenül is hatalmas mennyiségű könyvjelző gyűlik össze a böngészőnkben. Természetesen minél régebbi egy kedvenc, annál nagyobb az esélye annak, hogy a hivatkozás már nem működik, a mögötte lévő oldal vagy szolgáltatás már nem érhető el. Ilyenkor 404-es hibakódot kapunk, ami meglehetősen dühítő lehet, főleg, ha egyre több kedvencnél fordul elő. 

Hirdetés

Szerencsére léteznek olyan kiegészítők, amelyek segítségével a Google Chrome, a Mozilla Firefox és a Microsoft Internet Explorer böngészőjéből is rövid idő alatt lehet száműzni minden döglött könyvjelzőt. 

 

Google Chrome

A Chrome-hoz remek megoldás lehet az ingyenes Bookmark Checker nevű kiegészítő, amely telepítés után egy sárga ikonnal érhető el a böngésző eszköztárából, és weboldalként nyílik meg a kattintást követően. 

A segítségével megvizsgálhatjuk a kedvenceket, majd kijelölve a hibás, döglött linkeket, törölhetjük azokat. 

 

Felkutatja a rossz linkeket

 

Mozilla Firefox

A Mozilla böngészőjéhez szintén elérhető egy hasonló kiegészítő, amely ugyancsak ingyenes, és még a neve is hasonló. A Bookmarks Checker gyakorlatilag pontosan ugyanarra való, mint az előbb említett beépülő. Ez weboldal helyett párbeszédablakban jelenik meg előttünk, illetve annyi különbség van még, hogy ez nem használ kukát - amikor itt töröljük a böngészőből a kiválasztott elemeket, akkor azokat tényleg azonnal eltávolítja az addon. 

 

Ugyanazt tudja, mint az előző

 

Internet Explorer

A Microsoft böngészőjéhez sajnos nem létezik olyan rengeteg kiegészítő, mint a Google és a Mozilla szoftveréhez, de azért van olyan külön, asztali program, amely elboldogul az Internet Explorer régi könyvjelzőivel. 

Az AM-DeadLink megkeres minden olyan kedvencet, amelynek a hivatkozása már érvénytelen. A program letöltésekor arra kell vigyázni, hogy a megtalált elemeket már csak a 4.6-os verzió hajlandó törölni, a 4.7-től kezdve böngészőn belülről ajánlják ezt megtenni a fejlesztők. Az IE esetében erre nincsen szükség, hiszen a Microsoft programja külön mappában tárolja az elemeket. Természetesen a biztonság kedvéért egy mentést meg lehet ejteni a tisztogatás előtt. 

 

4.6-ig töröl

 

Nektek hány könyvjelzőtök van a böngészőtökben? 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.