Hirdetés

Így szelfizz a Samsung Galaxy Note 4-gyel



|

A Samsung csúcskészüléke szelfizés terén is a mezőny élén jár.

Hirdetés

A Samsung minden tekintetben etalont állított a Galaxy Note 4-es csúcskészülékével. Az androidos phablet többek között a szelfikészítésben is a mezőny élén jár, köszönhetően a 3,7 megapixeles előlapi kamerájának, ami 90 és 120 fokos széles szelfiket is tud rögzíteni, ráadásul eldolgozza a bőrhibákat és kisimítja a bőrünket a beépített szoftver. 

Hirdetés

De milyen lehetőségek vannak a szelfizéshez gyárilag? Akad bőven. Összegyűjtöttük őket. 

 

Szelfik szívből

A Galaxy Note 4 hátlapjára helyett pulzusmérő nem csak pulzusmérésre jó, a Samsung ugyanis adott neki plusz feladatot is a fotózásban. Első lépésben nyissuk meg a Fényképező alkalmazást, majd a jobb felső sarokban lévő ikonnal váltsunk az előlapi kamerára. A szelfimódban tegyük a mutatóujjunkat a pulzusmérőre, engedjük fel, és elkészült a szelfink. A kioldás természetesen a képernyőn lévő gombbal és a hangerőgombbal is használható, továbbá hangalapon is működik: ilyenkor a "Smile", "Cheese", "Capture", "Shoot" utasításokra is elkészíti a képet a rendszer. Ha azt mondjuk, hogy "Record video", akkor pedig videót kezd el rögzíteni. 

 

Hangalapú utasítások is vannak

 

Széles szelfik

Mivel a szelfizés manapság nagy divat, ezért értelemszerűen olykor egy egész baráti társaságnak is bele kell férnie a képbe. A Samsung a feladatot a széles önarckép funkcióval, vagyis a panorámaszelfivel oldotta meg. A használatához indítsuk el a Fényképező appot, váltsunk az előlapi kamerára, utána pedig az Üzemmód gombbal válasszuk ki a széles önarcképet. A pulzusmérős trükk és a hangalapú utasítások természetesen itt is működnek. A panorámaszelfihez a készüléket jobbra és balra kell fordítani, mint egy normál panorámafotónál. 

 

Több macska is beleférne

 

Csúcsfelbontású szelfik

Mivel sokan leginkább csak magukat fotózzák, ezért értelemszerűen a jó minőség is hangsúlyos a szelfiknél. A Samsung emiatt megoldotta, hogy a Galaxy Note 4 hátlapi, 16 megapixeles szenzora is használható legyen erre a célra - a hátsó kamera elképesztő képeket garantál, a szoftver pedig mindenben segít. A hátlapi kamerán állva az Üzemmódból válasszuk a Hátsó fk. szelfit, majd a kerettel állítsuk be, hogy melyik terület érzékelje az arcunkat. A rendszer pittyegésekkel segít a pontos beállításban, miután fotózáshoz emeltük a phabletet. Amikor az arcunk a kijelölt keretbe kerül, a hangszóró figyelmeztet, néhányat pittyen, a kamera fókuszál, és automatikusan elkészül a fotónk. 

 

Ha fontos a minőség

 

Ha a szelfizés mellett más témakörben is fotóznátok, például ételeket, akkor próbáljátok ki a Samsung többi kameramódját, amelyek beszerzéséről és használatáról itt írtunk bővebben

 

A további, Galaxy Note 4-gyel kapcsolatos tippjeinket itt találjátok:

első rész

második rész

harmadik rész

negyedik rész

ötödik rész

hatodik rész

Az első randi a Galaxy Note 4 S Tollával

Így dolgozz osztott képernyőn egy Galaxy Note 4-en

Így tölts le új fényképező-módokat a Galaxy Note 4-re és S5-re

Képernyőmentések egy Galaxy Note 4-en

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.