Hirdetés

Így tudsz gyorsan tartalmat generálni a mesterséges intelligencia segítségével



|

Akár képszerkesztés, akár kiadványkészítés vagy social média tartalmak gyártása a cél, az MI segítség lehet.

Hirdetés

Kulcsfontosságúvá vált napjainkra a vizuális tartalom: a digitális világban hatványozottan igaz, hogy egyetlen kép többet ér ezer szónál. Régebben kevesen próbálkoztak meg képszerkesztéssel PC-n, viszont ez mára teljesen hétköznapivá vált, sőt, mobilon szinte kötelező is. Lehetsz végfelhasználó, blogger, influenszer, vállalkozó vagy komoly céget vezető üzletember, a képek felturbózásától nem menekülsz. Azon viszont sokat segíthetsz, hogy ez a folyamat ne kínszenvedés legyen, hanem könnyed szórakozás, ahol nem azon kell agyalnod, hogy melyik funkciót hol találod és mire kell kattintani ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérd.

Ha az alább felsorolt szoftverek, online szolgáltatások közül választasz, a kreativitásra sokkal több időd jut, mert a munka pepecselős részét a mesterséges intelligencia elvégzi helyetted. Az ötösfogatot ráadásul úgy állítottuk össze, hogy ingyenesen is belevethesd magad, viszont az eredmény olyan profi legyen, hogy senki ne mondja meg, holmi drága, profi eszközzel, vagy egy ingyenes alternatívával készítetted-e.

Hirdetés

Microsoft Designer

A Microsoft fejlesztés alatt álló, de már használható képgenerátora leginkább akkor jön kapóra, ha csak azt tudod, mit szeretnél látni a képen, de pontos elképzelésed még nincsen a kompozícióról. A képgenerátort egyszerűen, egy szöveges ablakban tudod utasítani, de itt felvehetsz extra képet is, ha pedig valamelyik végeredmény megtetszik, azt le is töltheted.

Az algoritmus viszonylag gyorsan dolgozik, ám használatához MS-fiók szükséges. Szerencsére ingyenes, de azért néhány komolyabb funkció még elkélne bele. Eredménynek kérhetsz plakátot, hirdetést, prezentációt, szórólapot és hírlevelet is.

LETÖLTÉS

Adobe Express

Az Adobe programja külön szoftverként tölthető le a Microsoft app áruházából, telepítést követően tudod használatba venni. Terveztethetsz vele TikTok-tartalmat, Reels videót, vagy csak egy-egy szövegeffektet, képet is. Kombinálhatsz benne videóklipet, animációkat, zenét - sokféle tartalmat szimpla "fogd és vidd" egérkattintásokkal is.

Természetesen rengeteg sablont is elérsz, sőt, az Adobe Stock adatbázisához is hozzáférhetsz, a végeredményt pedig GIF-be, videóba, további formátumokba exportálhatod. Mobil változata is létezik, de itt a funkciók nem ilyen bőségesek. Profi dolgokat is tud, a csoportos munkát is támogatja, de persze nem minden érhető el ingyenesen.

LETÖLTÉS

Canva

Végre egy online kreatív szolgáltatás, amit magyar felülettel is használhatsz. Egy olyan képkészítő programról van szó, amelynek része az MI-vel megtámogatott képszerkesztő, így képeidről tetszőleges objektumokat tüntethetsz el, vagy éppen átszabhatod kicsit a látványt.

A szerkesztendő posztered, szórólapod elrendezésében is segít a Canva, ha pedig kreatív képeknek vagy híján, hát itt is bevetheted a "szövegből kép" MI-rutint, hogy teljesen egyedi képet generáljon a szolgáltatás. A Canva sablonokban is erős, érdemes adni neki egy próbát, ha látványos kiadványt kell rövid idő alatt összeállítanod.

LETÖLTÉS

GIMP

Hihetetlen, hogy egy ennyire profi, sokrétű képszerkesztő program teljesen ingyenes, pedig igaz: a GIMP-pel mindent meg tudsz csinálni, amit a fizetős konkurensekkel. A programot le kell töltened és telepítened, majd az MI-funkciókhoz különböző beépülőket érdemes telepítened. Rengeteg hasznos extra plugint találsz a GIMP-hez, így például háttér-eltávolítót (Rembg), hogy csak a lényeg maradjon meg képeiden.

Érdemes az MI-képgeneráláshoz a Stable-Gimpfusiont is kipróbálni, vagy ott az OpenVINO AI plugin, amivel többek között felskálázhatod képeidet. A GIMP ereje a közösségben is megmutatkozik: ha bármilyen gondod akad a programmal, rengeteg profi felhasználó szívesen segít az online fórumokon

LETÖLTÉS

Pixlr

Régóta piacon lévő, ismert és közkedvelt képszerkesztő a Pixlr, ami online szolgáltatásként érhető el kétféle verzióban: a Pixlr X egyszerű és könnyen kezelhető bárki számára, a Pixlr E (e, mint epic!) viszont profi képszerkesztő.

A Pixlrben is eléred a kötelező összetevőket, úgy mint a háttér-eltávolító rutint, az objektumradírt, az MI-alapú képgenerátort, rengeteg sablont, viszont itt olyan extrákat is kapsz, mint például az automatikus fotókollázs-készítő, illetve az egyetlen kattintással működtethető YouTube-nyitókép-készítő, profilkép-generátor stb. A Pixlrnek létezik letölthető verziója is Androidra és Windowsra egyaránt, viszont ha megtetszik, készülj fel rá, hogy havidíjat kell érte fizetned.

LETÖLTÉS

A digitális tartalomgyártás sosem volt még ilyen egyszerű és elérhető. Az ingyenes kiadványszerkesztő eszközök lehetővé teszik, hogy bárki lenyűgöző és professzionális minőségű kiadványokat hozzon létre. Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb eszközt, és kezdj el alkotni ma!

Kíváncsi vagy a legújabb trendekre és tippekre a kiadványszerkesztés terén? Az AIX csapat szakértői mindig a legaktuálisabb információkkal és trükkökkel várják a kreatív elméket, érdemes Facebookon, vagy akár TikTokon is követni őket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.