Hirdetés

Így válthatsz át a Chrome új, modernebb kinézetére



|

Hivatalosan ugyan nem jelent meg, de némi erőbedobással már elérhető a Google Chrome új fizimiskája.

Hirdetés

A webböngészők nem tartoznak a legizgalmasabb szoftverek közé, hiszen ha jól működnek, akkor csak egy észrevétlen keretként funkcionálnak mindahhoz, amivel a világhálón foglalatoskodunk. Akinek viszont mégsem mindegy, hogy miként is mutat ez a keret, annak jó hír, hogy a Chrome böngésző egy ideje már teszteli az új, frissített asztali dizájnját.

A modernizált külső ugyan hivatalosan csak kísérleti funkcióként érhető el, ám aki szeretné, az már előre bekapcsolhatja, amihez csak egy kis ügyeskedésre van szükség.

Hirdetés

A Google még a nyár során jelentette be, hogy némi ráncfelvarrásnak veti alá a piacvezető böngészőt, hogy az jobban igazodjon a cég Material néven futó formanyelvéhez, valamint a Windows 11 megjelenéséhez. A "Refresh 2023"-nak hívott fizimiska ugyanakkor a Windows 10-en is aktiválható, operációs rendszertől függetlenül a következő lépésekkel:

  1. Nyisd meg az asztali Chrome-ot.
  2. Írd be a keresősávba a "chrome://flags/" címet.
  3. A felugró oldal Search flags rubrikájába írd be a"Refresh 2023" kifejezést.
  4. A találati lista első opciója mellett választ ki az "Enabled", vagyis az engedélyezve lehetőséget, majd indítsd újra a böngészőt.

Ha mindent jól csináltál, egy lekerekített felületekkel, új ikonokkal és színekkel megszórt felület fogad. Az átalakulás nem kifejezetten látványos, az ördög inkább az olyan részletekben rejlik, mint a jobbgombos kattintással előcsalható menü kerek sarkai, vagy a fejlécbe becsempészett szín.

Aki nem egyedül fedezné fel az apró változásokat, annak a Windows Latest képernyőfotókkal gazdagon illusztrált útmutatóját ajánljuk, amely a mi figyelmünket is felhívta a kísérleti dizájn bekapcsolásának lehetőségére. Végezetül annyit még érdemes hozzátenni, hogy egy tesztfunkcióról van szó, így előfordulhatnak zavaró hibák és fennakadások.

Amennyiben tartasz ezektől, a fenti lépések megismétlésével bármikor visszahozhatod a régi felületet: ilyenkor az Enabled helyett a Disabled opciót kell választani a  Refresh 2023 flagnél, majd újraindítani a webböngészőt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.