Hirdetés

Küldj fájlokat egyszerűen a neten

|

Az Infinit még a felhőszolgáltatásoknál is gyorsabb és egyszerűbb fájlküldést garantál.

Hirdetés

Az elmúlt években rengeteget fejlődött a fájlküldés, mint funkció. Miközben ma is lehetséges webes vagy FTP-s szervereken tárolni az anyagokat, addig a felhős szolgáltatások gyakran jóval kényelmesebb megoldást nyújtanak. Az olyanok, mint a Dropbox, a OneDrive vagy a Google Drive ingyen tárhelyet biztosítanak a felhőben, amit szabadon lehet megtölteni tartalmakkal, majd azokat megosztani más felhasználókkal. Léteznek természetesen azért más lehetőségek is erre a célra. 

Hirdetés

 

Alternatívák

Ilyen például az Infinit, ami sokkal inkább a BitTorrent Syncre hasonlít, mint a fentebbi felhőszolgáltatásokra. Az egyik fő alapkülönbség az, hogy itt nincs egy korlátozott méretű tárhely, amivel gazdálkodnunk kell. 

Az Infinit telepítése után az ingyenes program arra kér, hogy regisztráljunk hozzá egy fiókot. Ez a feltétele a fájlok küldésének - a fogadó feleknek nincs szüksége viszont fiókra, ami pedig a BitTorrent Synchez képest jelent nagy különbséget. 

 

Kell egy címzett, illetve a fájlok

 

Gyorsan, egyszerűen

A felhasználói fiók létrehozása után az automatikus bejelentkezés adott, az Infinit pedig a háttérben fut - a Tálca értesítési területéről lehet előcsalogatni. Itt minden, mások által indított átvitel látható, elfogadható vagy visszautasítható. A jobbgombos menün keresztül és a papírrepülős ikonnal egyaránt elindíthatóak az átvitelek. 

A fájlok küldésénél a fájlok mennyiség és mérete nincs korlátozva, és az átvitelhez külön üzenetet is lehet fűzni. Elég megadni célként egy felhasználónevet, a program pedig egyből megjeleníti a javasolt személyeket. 

 

A fogadás is egyszerű

 

Amennyiben a célszemély online, és elfogadja a küldést, akkor a két gép között megindul az átvitel. Ha nem online az illető, akkor a tartalmak titkosított formában lesznek feltöltve az Infinit oldalára. A fogadó fél ilyenkor egy üzenetet kap az új fájlokról, a közvetlen átvitelek pedig mindig titkosítva zajlanak. 

Ha a címzettnek nincs fiókja a szolgáltatáshoz, akkor e-mailben is el lehet küldeni neki az anyagokat - ilyenkor egy letöltési linket kap az oldalhoz. A módszer természetesen arra is jó, hogy magunknak küldjünk el valamit, hogy azt később, egy másik gépen elérjük. Mindkét esetben az Infinit weboldaláról lehet letölteni a tartalmakat, és bár mindig egyedi címen keresztül, plusz védelmi vonal nincs az eléréshez. 

 

Ti hogyan szoktatok fájlokat küldeni a neten? 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.