Hirdetés

Minden, amit ki kell próbálnod az iOS 8-ban

|

Összegyűjtöttünk néhány remek funkciót az iOS 8-ból - első rész.

Hirdetés

Az iOS 8 egy ideje már elérhető, így aki frissítette az Apple készülékét (vagy esetleg újat szerzett), az már nagyjából megismerhette a rendszert. Persze mindig akadnak olyan funkciók, amelyeket csak később fedezünk fel, és néha az is előfordul, hogy csak hónapokkal később lepődünk meg: jé, már ilyen is van? 

Hirdetés

Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány remek funkciót az iOS 8-ból, amit mindenképp érdemes lehet kipróbálni. Ezek következnek az alábbi felsorolásban. 

 

Mi gyilkolja az akkut?

Az iOS 8 arra is igyekszik rámutatni, hogy milyen alkalmazások és szolgáltatások miatt merül gyorsabban a készülékünk. Ha tudni szeretnénk, hogy mi zabálja a legtöbb energiát, akkor a Beállítások, Általános, Használat menüpontban keressük ki az Akkumulátorhasználat lehetőséget. 

 

Értesülj a fontos e-mailekről

Amennyiben valakitől fontos e-mailt várunk, az iOS 8 külön tekintettel van az adott e-mailes beszélgetésre. A Mail appon belül húzzuk el az ujjunkat balra, nyomjunk a Továbbiak lehetőségre, majd válasszuk az Értesítés... opciót. 

 

A felesleg

Nem mindenkinek jött be az új multitaskingos nézet, ahová a Home gomb kétszeri lenyomása visz el. Ha nem tetszik, hogy a kontaktok is megjelennek felül, akkor a Beállítások, Mail, Kontaktok, Naptárak menüben a Megjelenítés az Alk.váltóban résznél ki lehet kapcsolni az újítást. 

 

Okosabb kamera

Az Apple végre jobban odafigyelt a fényképezésre is - joggal, hiszen az iPhone-ok valóban a mobilos fényképezés csúcsán állnak, főleg az iPhone 6 Plusszal. A szoftveres funkciókból mindenesetre a régi készülékek is kaptak. A gyári Kamera app fókuszálása után az ujjunkkal föl vagy le tudjuk változtatni az expozíciós értéket. Van időzítő funkció és time-lapse mód is. 

 

Widgetek

Az androidosok régóta örülhetnek a widgeteknek, és az iOS 8-ban is használhatóak lettek. Ha nem is a főképernyőn, de az értesítési központban találunk belőlük. Görgessünk le alulra, és nyomjunk a Szerkesztésre. Tetszés szerint vehetjük fel a kompatibilis appokat, rendezhetjük át a sorrendjüket. 

 

Nagyobb betűk

A kis betűk mindig is zavaróak tudnak lenni, főleg, ha sokat kell olvasni. Szerencsére az iOS 8-ban nem nehéz megnövelni a betűméretét, és már az opciót sem dugták egy menürengeteg aljára. A Beállítások, Kijelző és fényerő menüben a Szövegméret opciót keressük meg a betűk felhizlalásához. 

 

Egy ID a családnak

A Family Sharing funkciónak hála megoszthatjuk a családunk tagjaival az itunesos vásárlásokat, fotókat, helyeket, naptárakat. Ennek hála többé nem kell a családon belül többször megvenni egy-egy appot. A beállítást a Beállítások, iCloud, Családi megosztás beállítása... opción keresztül tudjuk elvégezni. 

 

Hová lett a telefon?

A Finy My iPhone immáron akkor is megmondja, hogy hol van az okostelefonunk, ha annak az akkumulátora lemerül. A készülék képes kiküldeni a lemerülés előtt a helyzetét, az Apple pedig eltárolja nekünk, növelve a megtalálási esélyeket. A Beállítások, iCloud, iPhone keresése, Utolsó helyzet küldése lehetőséget kell mindehhez aktiválnunk. 

 

Folytasd, ahol abbahagytad

Az iOS 8 és az OS X Yosemite Handoff funkciójának hála bármit is csinálunk, akkor azt azonnal folytathatjuk, ha egy másik eszközt veszünk a kezünkbe. Gyakorlati példa: az iPhone-on kezdünk böngészni egy weboldalt, de jobb lenne nagyobb méretben, az iPaden látni. Az iOS 8 elintézi. Hol állítsuk be? Alapesetben már be van kapcsolva, testre szabni pedig a Beállítások, Általános, Handoff és javasolt alkalmazásokon belül lehet. 

 

Siri, kéz nélkül

A Siri igaz, hogy még nem tud magyarul, de azért lehet vele játszani. Úgy is el lehet érni, ha nem nyomjuk meg a Home gombot. A Beállítások, Általános, Siri menüpontban engedélyezzük a "Hey Siri" opciót. Az Apple asszisztensét töltőn keresztül tudjuk megszólítani. 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.