Hirdetés

Öt ingyenes eszköz, amivel lehengerlő művészi képeket generálhatsz



|

Olyan világban élünk, ahol nem kell sem grafikusnak, sem MI-szakértőnek lenni ahhoz, hogy lehengerlő képeket alkoss.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia, vagy röviden MI (angolban meg Artificial Intelligence, tehát AI) rohamos fejlődése nem csak a tudományos és technológiai területeken hozott forradalmi változásokat, hanem a mindennapi tartalomgyártásban is. A képgeneráló eszközök, amelyeket korábban csak a nagy tech cégek és kutatóintézetek használhattak, ma már mindenki számára elérhetőek - ráadásul sokukért fizetni sem kell, ha csak próbálgatnánk és nem akarjuk a mindennapokban folyamatosan segítségül hívni őket.

Ebben a cikkben öt olyan ingyenes MI képgeneráló eszközt mutatunk meg, amelyekkel bárki lenyűgöző képeket hozhat létre - angoltudás viszont kelleni fog hozzájuk. Nem lesz mindig tökéletes az eredmény, de némi kísérletezgetéssel szuper dolgok születhetnek.

Hirdetés

Image Creator from Microsoft Bing

A Bing vegyes megítélésén szeretne javítani a Microsoft azzal is (sok egyéb lépés mellett), hogy a közelmúltban elérhetővé tette a DALL·E által hajtott Image Creatort, amely egész egyszerűen használható. A Microsoft fiókunkba való bejelentkezés után be kell írnunk, hogy mi az elképzelésünk, a program pedig terheltségtől függően néhány percnyi gondolkodást követően négy képet dob vissza. Alább például egy agár kiskutya látható, aki regényt olvas. Az elkészült képeket a Microsoft Designerben szerkeszthetjük, ami egyébként meghívók, bannerek elkészítésére is használható.

A Surprise Me gombbal véletlenszerű leírásokat generálhatunk, és természetesen minél több szót adunk meg, annál jobban fogja tudni a generátor, mit szeretnénk elérni. Az új felhasználók 25 Boostot használhatnak el a folyamat felgyorsításához (Microsoft Rewardok, bizonyos feladatok teljesítéséért járó jutalmak beváltásával még többet), ha ezek elfogynak, a program működése lelassul, de nem kell lemondanunk róla.

Kipróbálom

Egy agár kiskutya, aki regényt olvas
Egy agár kiskutya, aki regényt olvas

DALL·E 2 by OpenAI

És ha már a DALL-E-vel nyitottunk, ne feledkezzünk meg annak fejlettebb változatáról sem, ami a ChatGPT-vel széles körben ismertté vált OpenAI fejlesztése, a legfejlettebb a piacon. Ingyenes regisztrációt követően kérhetünk véletlenszerű képgenerálást itt is, feltölthetünk egy szerkeszteni kívánt képet, vagy beírhatunk saját mondatot, ami alapján az MI dolgozhat. A rendszer kreditekkel működik, havonta kapunk egy adagot, és a fel nem használtakat elveszítjük minden fordulónál (azokat is, amikért fizettünk), de ha többre van szükség, vásárolhatunk is, legalább 115 kreditet 15 dollárért, vagy ennek többszörösét ehhez igazodó árakon. Egy generálás mindig négy eredményt hoz: íme például négy kép egy erdőből nézett naplementéről a Firewatch játék stílusában.

Kipróbálom

Egy erdőből nézett naplemente a Firewatch játék stílusában
Egy erdőből nézett naplemente a Firewatch játék stílusában

Stable Diffusion XL

Az SDXL 1.0 a stability.ai fejlesztése. Ahogy az iméntiek, úgy ez is angol nyelvű mondatot vár, de segít annyiban, hogy a prompt beírásánál kiválaszthatjuk a kívánt kép stílusát, képarányait, valamint beírhatjuk azt, hogy mi ne legyen a képen. Az előfizetők gyorsabban kaphatnak eredményeket, de ingyenesen is lehet próbálkozni, láthatjuk, mennyi generálásra váró kép van épp a rendszerben. Nem meglepő módon ez is négy eredményt dob vissza, majd a legenerált képekről egy kattintással levehetjük a hátteret, szerkeszthetjük a problémás részeket, és kérhetünk új változatokat abból, amelyik a legjobban tetszik. Regisztrálni sem kell hozzá, ám ha ingyenesen használjuk, napi 100, vízjellel ellátott képet készíthetünk, és a szerkesztések is csökkentik a nekifutásaink számát - ugyanakkor havi 2000 forint nem nagy ár érte. Böngésző mellett iOS-en és Androidon is használható.

Kipróbálom

Egy gigantikus földönkívüli űrhajó Budapest felett
Egy gigantikus földönkívüli űrhajó Budapest felett

Dream

A WOMBO-nak több MI-alapú alkalmazása is van. A céggel azonos nevű apphoz e-mailes regisztrációval lehet korai hozzáférést szerezni, és a feltöltött képünk alapján generál rólunk fiktív fotókat, de ennél érdekesebb a Dream. Korlátlan alkalommal használhatjuk böngészőből és mobilon is, kiválaszthatunk művészi stílust, megadhatunk kifejezéseket, viszont vannak prémium, csak fizetés után elérhető stílusok, és a legenerált négy képből csak egy lehet ingyenesen a miénk. A mobilos alkalmazás súg is, ha segítséget kérünk, több szerkesztési lehetőséget kínál, továbbá böngészhetjük benne mások alkotásait.

Kipróbálom

Egy csivava kiskutya
Egy csivava kiskutya

Craiyon

Végül pedig ott a Craiyon, annak is szám szerint a 3-as verziója, ami alapvetően ingyen használható, viszont hajlamos teljesen absztrakt eredményeket adni - de legalább nem négyet, hanem rögtön kilencet. Kiválaszthatjuk, hogy művészi alkotás, kifejezetten rajz vagy épp fotós stílusban szeretnénk-e eredményt kapni, de dönthetünk úgy is, hogy ezt nem határozzuk meg. Beírhatjuk a tiltólistás szavakat is, hogy ne legyen képünkön semmi olyan, amit nem szeretnénk ott látni. Aki fizet, gyorsabban kaphat eredményt, végtelen számú képet generálhat, nem lát hirdetéseket és vízjelet sem, illetve nem lesznek nyilvánosak a generált képei - ez már havi 5 dollárért is elérhető éves elköteleződés esetén.

Kipróbálom

Egy festmény, amin Lara Croft dinoszaurusszal harcol
Egy festmény, amin Lara Croft dinoszaurusszal harcol

Ha még mélyebben érdekel az MI, szeretnél tippeket kapni azt illetően, mit hogyan érdemes kérni, hogy nagyobb eséllyel szülessen a várt eredmény, az AIX.hu-t érdemes követned, akik Facebookon és TikTokon is hasznos tanácsokat adnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.