Hirdetés

Segítünk betörni saját Wi-Fi hálózatodra



|

De nem azért, hogy feltörjük a rendszeredet, hanem azért, hogy rámutassunk a gyenge pontokra.

Hirdetés

Volt élet a Wi-Fi előtt is, de lassan már az idősebbek sem fognak emlékezni azokra az időkre, amikor még nem lógott minden kütyü az interneten. Ma már nemcsak a PC és a mobil, hanem okoségők garmadája, szenzorok, hűtő, mosógép és biztonsági kamera is csatlakozik az otthoni hálózatra. Ez egyfelől nagyon kényelmes, másfelől viszont rengeteg biztonsági kockázatot is hordoz magában. Ha nem szeretnél meglepetéseket, akkor nem elég, hogy van egy Wi-Fi-d; biztonságos Wi-Fi-hálózatot kell létrehoznod. Megmutatjuk, hogyan ellenőrizheted a legkönnyebben azt hogy, vannak-e rések a hálózatodon, és ha igen, hol és mekkora lyukakat kell betömnöd.

Első körben szeretnénk eloszlatni egy tévhitet: sokan gondolkodnak úgy, hogy felesleges túl sok energiát ölni abba, hogy a hálózat biztonságos legyen, hiszen "úgysincs ott semmi, amit érdemes lenne ellopni". Ez a fajta szemlélet nemcsak azért káros, mert hibás beidegződést hoz magával, így később sokkal nehezebb változtatni rajta, hanem azért is, mert egyszerűen nem igaz.

E-mail, Facebook, Instagram, banki adatok, családi fotók, céges dokumentumok - és még igazán bele sem melegedtünk a felsorolásba. Ha pedig ezekre legyintesz, mondván nincsenek titkaid digitálisan elmentve, akkor félj amiatt, hogy valaki a te hálózatodról, akár a te identitásoddal indít támadást például egy állami szerver, vagy hálózat ellen - ekkor pedig te is gyanúba fogsz keveredni.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.