Hirdetés

Sok RGB-s eszközt használsz? Neked találták ki ezt a szoftvert



|

Ne várj a Microsoftra, már most az uralmad alá hajthatod az RGB-s kütyüidet.

Hirdetés

Eredetileg főként a játékosoknak szánt hardverekre és perifériákra volt jellemző, ma viszont már a szélesebb célközönséggel bíró PC-s termékekben sem ritka a konfigurálható RGB-világítás, amely tetszőleges hangulatot kölcsönöz a konfigunknak.

Az RGB-s termékek elterjedése sajnos magával hozta az azok kezeléséhez szükséges gyári szoftverek burjánzását is, így aki több cégtől vásárol, annak általában több programot is telepítenie kell a világítás megregulázásához. A Microsoft ugyan már teszteli a Windows 11-be érkező Dynamic Lighting funkciót, amely márkától függetlenül, rendszerszinten végzi el a feladatot, a nyilvános megjelenés ideje viszont továbbra sem ismert, ezért most ajánlunk helyette valami jobbat.

Hirdetés

Az pedig nem más, mint a nyílt forráskódú OpenRGB szoftver, amelyet a TechSpot szoftveres adatbázisában szúrtunk ki. A Windowson, Linuxon és MacOS-en is futtatható OpenRGB 0.9.0 segítségével egy átlátható kezelőfelületen konfigurálhatod az RGB-képes eszközeidet, legyen szó egerekről, billentyűzetekről, alaplapokról vagy más hardverekről.

A mindössze néhány MB-os szoftver nem terheli meg az operációs rendszert, így akár abban az esetben is alternatívát nyújthat, ha csak egyetlen gyártó termékével használnád.

A projekt weboldala részletes kompatibilitási listát közöl, nemcsak a támogatott eszközöket, hanem azok kompatibilis funkcióit is megnevezve. A támogatási listán olyan gyártók portékái sorakoznak, mint a Corsair, a Coolermaster, a Zalman, az Alienware vagy az ASUS, vagyis itt tényleg megvalósul az univerzalitás ígérete.

Akinek problémája van, vagy ötletekkel szeretne hozzájárulni a projekt fejlesztéséhez, az az OpenRGB Reddit-fórumán, vagy a projekt Discord-szerverén vetheti bele magát a közösségbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.