Hirdetés

Sokféleképpen romolhat el egy nyaralás, de ezeket a veszélyeket meg tudod előzni



|

Vigyázz az eszközeidre, ehhez most pár igazán hasznos tipp érkezett.

Hirdetés

Naiv gondolat lenne azt feltételezni, hogy a nyári hónapok során, amikor a legtöbben igyekszünk legalább néhány egybefüggő napot, optimális esetben egy-két vagy akár több hetet is pihenéssel, kikapcsolódással tölteni, a kiberbűnözők szintén szünetet tartanak. Magyarán ebben az időszakban is ugyanúgy számos veszély leselkedik informatikai és telekommunikációs eszközeinkre, alkalmazásainkra, mint bármikor máskor az év folyamán.

Éppen emiatt nem hagyhatjuk megfelelő védelem nélkül őket, és még a szezonális kockázatokat is figyelembe kell vennünk, melyek elkerülésében segít a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága.

Hirdetés

Megelőzés céljából július 14-e és augusztus 15-e között négy témakörben indít az SZTFH online tájékoztató sorozatot, melyeknek köszönhetően mindenki képbe kerülhet az internetes csalók nyaralással, fesztiváljegyekkel és csomagküldésekkel kapcsolatos módszereit illetően, valamint azt is megtudhatja, hogyan védekezhet ellenük hatékonyan.

Ugyancsak a tájékoztató sorozat részét képezik az iskolakezdéssel összefüggő kiberbiztonsági kérdések, amelyekkel szintén foglakozik az SZTFH. A tájékoztatókat a hatóság hivatalos weboldalán és LinkedIn felületén is közzé fogják tenni.

Az első tippcsokor a témában laikusoknak eligazodást nyújtó magyarázatok kíséretében már el is érhető, itt böngészhetitek át teljes terjedelmében, de a főbb elemeket mi is kiemeltük.

  • Csak biztonságos Wi-Fi hálózatokat használj, és az automatikus csatlakozási lehetőséget kapcsold ki!
  • Keresd a HTTPS-t!
  • Kapcsold be az MFA-t!
  • Használj jelszókezelőt!
  • Kapcsolj ki és frissíts!

Érdemes megfogadni az SZTFH tanácsait, olvasd végig az anyagot, és oszd meg másokkal is, hátha kevesebb áldozatot tudnak szedni a csalók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.