Hirdetés

Távoli gépelérés egyszerűen - így használd otthoni géped vagy nyújts segítséget másoknak bárhonnan



|

Távoli számítógépet szeretnél irányítani? Van rá egy nagyon jó megoldás, amit pillanatok alatt üzembe helyezhetsz!

Hirdetés

Biztosan voltál már olyan helyzetben, hogy egy ismerősöd felhívott egy a számítógéphez kapcsolódó problémával, és azt kérte, menj át hozzá segíteni. Ma már ez sokszor szükségtelen, köszönhetően az olyan alkalmazásoknak, amik PC-k távoli elérését segítik.

A TeamViewer segítségével pofonegyszerű módon köthetsz össze két gépet, ha például családtagodnak vagy barátodnak szeretnél megmutatni valamit, vagy segítenél nekik rendbe szedni kicsit az operációs rendszert. Elérheted az otthoni számítógéped a munkahelyedről, vagy a munkahelyit otthonról, ahogy épp a helyzet hozza. Nem nehéz használni; segítünk.

Hirdetés

1. Szerezd be a TeamViewert

Először is töltsd le mindkét gépre a TeamViewert. Ezt egyszerűen megteheted a gyártó honlapjáról. A szoftver otthoni használatra ingyenes, és ha csupán egyszer szeretnéd használni, a telepítéssel sem kell bajlódnod: válaszd a "Csak futtatás" opciót.

2. Cserélj azonosítókat

Mindkét használni kívánt gépen indítsd (vagy indítsátok) el a szoftvert, majd a Távoli vezérlés fülön írd be azt az azonosítót, amelyet a távoli gépen az ott elindított TeamViewer mutat. Alatta látszik a jelszó is, amire szintén szükség lesz; a jelszót a "Csatlakozás" gombra való kattintást követően kell beírni.

3. Használd, mint a sajátod!

A kapcsolat néhány másodpercen belül felépül. Innentől kezdve a TeamViewer segítségével a távoli gépet pontosan úgy használhatod, mintha előtte ülnél; az egér és a billentyűzet is pontosan úgy működik, mintha a távoli géphez lennének csatlakoztatva. Használhatsz teljes képernyős módot is.

4. Jelszó nélküli használat

Ha úgy gondolod, hogy gyakran kell majd a távoli gépre csatlakozni, esetleg saját, otthoni gépedet szeretnéd elérni a munkahelyről, akkor ne csak futtasd, hanem telepítsd is a TW-t, majd hozz létre egy felhasználói fiókot, jelentkezz be, és aktiváld a "Nem felügyelt hozzáférés" opciót!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.