Hirdetés

Unod a driverek telepítgetését? Íme pár szoftver, ami segíthet



|

Nem árt egy kis segítség, ha nem szeretnél beleőszülni abba, hogy a drivereket folyamatosan frissítgetni kell.

Hirdetés

A PC folyamatos naprakészen tartása nemcsak az operációs rendszer és a telepített alkalmazások karbantartását jelenti, hanem azt is, hogy az illesztőprogramokat rendszeresen frissíted. A gyártók folyamatosan adják ki az újabbnál újabb drivereket, amelyek a stabilitás növelése mellett adott esetben akár nagyobb teljesítményt, új funkciókat is hozhatnak. Az új illesztőprogramok ellenőrzéséhez érdemes célszoftvert használni, hiszen ezek nemcsak megkeresni tudják neked az új verziókat, hanem letölteni, sőt akár még telepíteni is.

IObit Driver Booster

Ez a szoftver az egyik legjobb a frissítések letöltéséhez, de nemcsak azért, mert hatalmas adatbázisból és villámgyorsan dolgozik, hanem azért is, mert az új illesztőprogramok telepítése előtt a régi driverekről biztonsági másolat készül, hogy egy esetleges hiba esetén pár kattintással visszaállhass az előző verzióra. Ez nagyon hasznos képesség, mert a gyártók igyekezete ellenére a frissítésekkel néha azért adódik probléma.  Ingyenes változatban is létezik.

Letöltés

AVG Driver Updater

A magyarul is tudó AVG Driver Updater 50 milliós adatbázisból dolgozik, azonban ahogyan azt az AVG szoftvereinél megszokhattad, a teljes verzió fizetős. Cserébe egy olyan alkalmazást kapsz a PC-re, amely nemcsak letölti, hanem telepíti is a frissítéseket, így neked tényleg az égvilágon nincs semmi dolgod az új driverekkel. Az AVG-nél is van visszaállítási lehetőség, ha az új driver esetleg instabil lenne, ami pedig ennél is jobb, az az, hogy a Driver Updater a rendszeres hibák esetén abban is segítségedre lehet, hogy megtaláld, melyik illesztőprogram a hunyó.

Letöltés

Ashampoo Driver Updater

A fejlesztő más szoftvereihez hasonló módon az Ashampoo Driver Updater is könnyen átlátható, kényelmes használatot biztosító kezelőfelülettel rendelkezik. 150 ezer eszközt támogat, amivel lefedi a felhasználók 99 százalékának igényeit. Alapvetően Windows 11-hez és Windows 10-hez ajánlott, de a program Windows 7 és Windows 8 alatt is működik, ha esetleg egy nagyon régi masina esetében kellene karbantartási munkálatokat végezni.

Letöltés

Driver Easy

A Driver Easy adatbázisa is a nagyobbak közé tartozik. A szoftver az általa kezelt eszközöket 12 csoportba sorolja - és akár ritka lapolvasók vagy hangkártyák mellé is pillanatok alatt megtalálja a megfelelő illesztőprogramot. Az adatbázis érdekessége, hogy offline is megtalálható a gépen, így az alkalmazás akár internetkapcsolat nélkül is megtalálja a frissítéseket - amelyeket később, a netkapcsolat helyreállítását követően tölt le. Az ingyenes változat is megtalál minden frissítést, de az egygombos letöltés & telepítés funkció csak előfizetők számára érhető el, a letöltések pedig lassan csordogálnak.

Letöltés

Avast Driver Updater

Az Avast alkalmazása pillanatokon belül megtalálja az elavult vagy hibás drivereket, de akkor sem kell pánikba esned, ha egy eszközhöz te magad nem találtad meg a megfelelő szoftvert, hiszen a Driver Updater a hiányzó drivereket is megkeresi az online adatbázisában, amely 300 ezer eszközhöz több, mint 60 millió driver verziót tartalmaz.

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.