Hirdetés

Vigyázat, ez a YouTube-funkció felzabálhatja a tárhelyed



|

A YouTube mobilapp egy kényelmi funkciója jelentős mennyiségű tárhelyet emészthet fel, de szerencsére könnyedén megzabolázhatod.

Hirdetés

Az operációs rendszerek és az alkalmazások meghízásával már az okostelefonok manapság elterjedt 128 GB-os alap tárhelye is sokaknak lehet szűkös, így érdemes folyamatosan szemmel tartanunk a felszabadítható megabájtokat.

Amennyiben azok közé tartozol, akik előfizettek a YouTube Premiumra, a szolgáltatás egyik kényelminek szánt funkciója jelentős mennyiségű helyet terhelhet le a készülékeden, ám aggodalomra semmi ok, mert szerencsére könnyedén meg lehet szabadulni tőle.

Hirdetés

Egész pontosan a Smart downloadsról, vagyis az okos letöltésekről van szó, melynek lényege, hogy a YouTube app Wi-Fi kapcsolat megléte esetén automatikusan letölti azokat a videókat, amelyekről az algoritmus úgy véli, hogy meg fogjuk nézni őket, függetlenül attól, hogy tényleg érdekel-e minket az adott tartalom.

A jó hír, hogy több módon is tehetünk ellene, hogy a funkció feleslegesen foglalja a becses tárhelyünket. A legegyszerűbb a teljes kikapcsolás: ehhez a YouTube alkalmazás "Könyvtár" menüpontjába kell navigálni, majd rámenni a "Letöltésekre", a fenti legördülő listából (ezt három pont jelzi) pedig kiválasztani a "Beállítások" lehetőséget. Az így felugró "Háttérbeli lejátszás és letöltés" almenüben találjuk az okos letöltésekért felelős csúszkát, amelyet egyetlen érintéssel deaktiválhatunk.

Aki viszont inkább igényt tartana a funkcióra, de nagyobb irányítást gyakorolna felette, az a csúszka alatti menüpontban (Okos letöltések beállítása) megadhatja, hogy legfeljebb mekkora helyet foglalhatnak el a letöltött videók, valamint a spórolás érdekében lejjebb tekerheti azok minőségét is.

Neked vannak tárhelygondjaid, vagy kényelmesen terpeszkedsz a jelenlegi készülékeden?  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.