Hirdetés

Zárold az androidos appokat profilok alapján

|

Van, hogy jobb zárolni az appokat, de nem mindig ugyanazokat.

Hirdetés

Vannak olyan helyek és helyzetek, amelyekben jobb, ha zárolunk bizonyos alkalmazásokat az androidos okostelefonunkon. Erre a célra manapság egyre több app tud segítséget nyújtani, és éppen ilyen a Hexlock is, némi extrával. Ebben ugyanis profilok alapján tudunk mindig mást és mást korlátozni. 

Hirdetés

 

Telepítés és küllem

Az alkalmazás a Google Play áruházból tölthető le, a telepítését követően pedig az induláskor máris beállíthatunk egy PIN-t vagy rajzolhatunk egy jelkódot a képernyőre. Ezt kell majd megadni a Hexlock minden egyes indításakor, illetve minden appnál is, amit lekorlátoztunk. 

 

PIN-t is lehet megadni, vagy mintát

 

Ezután egyből lehet válogatni, hogy mely appok hozzáférést szeretnénk letiltani. Az átlagtól eltérően több listát is összeállíthatunk, például a munkába, otthonra vagy egy kávézóba. A listák között jobbra és balra csúsztatással lehet váltani. Amint végeztünk, a választott lista elemeit a Hexlock a háttérben futva zárolja, és csak az elején megadott kóddal engedi megnyitni. 

Külsejét tekintve modern az alkalmazás, és szerencsére merőben eltérő színekkel különbözteti meg az egyes profilokat. 

 

Testre szabható

A program összesen hat eltérő listát engedélyez, mindegyiket más-más színnel. Az otthoni, a munkahelyi és a kávézós profil mellett van bulis, szülői és iskolai, és persze mind átnevezhető. 

A beállításokban megadható, hogy az app ne engedje törölni magát a rendszerről. Ennek köszönhetően még akkor sincsenek veszélyben egy zárolt app adatai, ha valaki a tudtunk nélkül kezdi el használni a telefont, mondjuk képernyőzár nélkül. 

 

Profil a munkához

 

Hasznos funkció az automatikus aktiválás is, amelynek a lényege, hogy ha egy beállított Wi-Fi hálózat hatósugarán kívülre kerülünk, akkor automatikusan aktiválódik az appok zárolása. Amíg otthon vagyunk, mindenhez hozzá lehet férni, de ha elmentünk, bekapcsol a program. A Hexlock emellett az újonnan telepített appoknál is tud értesítést megjeleníteni arról, hogy akarjuk-e zárolni. 

Az app ingyenes, ezért cserébe reklámokat kell elviselni - viszont legalább csak kicsi szalaghirdetéseket. Akit mégis zavarnak, az egy in-app vásárlás keretében száműzheti őket. 

 

Ha kiértünk a hálózat hatósugarából, bekapcsol

 

Nektek kellett már zárolni appokat az okostelefonotokon? 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.