Hirdetés

Zárold az androidos appokat profilok alapján

|

Van, hogy jobb zárolni az appokat, de nem mindig ugyanazokat.

Hirdetés

Vannak olyan helyek és helyzetek, amelyekben jobb, ha zárolunk bizonyos alkalmazásokat az androidos okostelefonunkon. Erre a célra manapság egyre több app tud segítséget nyújtani, és éppen ilyen a Hexlock is, némi extrával. Ebben ugyanis profilok alapján tudunk mindig mást és mást korlátozni. 

Hirdetés

 

Telepítés és küllem

Az alkalmazás a Google Play áruházból tölthető le, a telepítését követően pedig az induláskor máris beállíthatunk egy PIN-t vagy rajzolhatunk egy jelkódot a képernyőre. Ezt kell majd megadni a Hexlock minden egyes indításakor, illetve minden appnál is, amit lekorlátoztunk. 

 

PIN-t is lehet megadni, vagy mintát

 

Ezután egyből lehet válogatni, hogy mely appok hozzáférést szeretnénk letiltani. Az átlagtól eltérően több listát is összeállíthatunk, például a munkába, otthonra vagy egy kávézóba. A listák között jobbra és balra csúsztatással lehet váltani. Amint végeztünk, a választott lista elemeit a Hexlock a háttérben futva zárolja, és csak az elején megadott kóddal engedi megnyitni. 

Külsejét tekintve modern az alkalmazás, és szerencsére merőben eltérő színekkel különbözteti meg az egyes profilokat. 

 

Testre szabható

A program összesen hat eltérő listát engedélyez, mindegyiket más-más színnel. Az otthoni, a munkahelyi és a kávézós profil mellett van bulis, szülői és iskolai, és persze mind átnevezhető. 

A beállításokban megadható, hogy az app ne engedje törölni magát a rendszerről. Ennek köszönhetően még akkor sincsenek veszélyben egy zárolt app adatai, ha valaki a tudtunk nélkül kezdi el használni a telefont, mondjuk képernyőzár nélkül. 

 

Profil a munkához

 

Hasznos funkció az automatikus aktiválás is, amelynek a lényege, hogy ha egy beállított Wi-Fi hálózat hatósugarán kívülre kerülünk, akkor automatikusan aktiválódik az appok zárolása. Amíg otthon vagyunk, mindenhez hozzá lehet férni, de ha elmentünk, bekapcsol a program. A Hexlock emellett az újonnan telepített appoknál is tud értesítést megjeleníteni arról, hogy akarjuk-e zárolni. 

Az app ingyenes, ezért cserébe reklámokat kell elviselni - viszont legalább csak kicsi szalaghirdetéseket. Akit mégis zavarnak, az egy in-app vásárlás keretében száműzheti őket. 

 

Ha kiértünk a hálózat hatósugarából, bekapcsol

 

Nektek kellett már zárolni appokat az okostelefonotokon? 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.