Hirdetés

512 gigás SD kártyával támad a SanDisk



|

A hatalmas tárolókapacitás jól jön a 4K-s videók rögzítésénél.

Hirdetés

A SanDisk sosem a sor végén kullogott, ha adattárolásról volt szó, ebben az évben azonban kőkeményen ráfeküdtek a fejlesztésekre és újításokra, ami meg is látszik a cég kínálatán. A 128 GB-s microSD kártyájukat még februárban mutatták be, a nyáron pedig több mint egymilliárd dollárért vásárolták fel a Fusion-io-t, így beálltak a legnagyobb SSD gyártók sorába is.

Hirdetés

Akit egy kicsit is érdekel a 4K és a videózás, az bizonyára elgondolkodott már azon, hogy a jelenlegi adattárolók nem bizonyulnak majd elégnek, ha nem csak a gyertya elfújásának pillanatát akarjuk rögzíteni. Szerencsére van megoldás, a SanDisk legújabb kártyája, az 512GB Extreme Pro SDXC ugyanis pontosan erre lett kitalálva. Elég gyors ahhoz (95MB/s), hogy megszakítás nélkül rögzítsük a 4K-s anyagokat, emellett pedig egész nap kényelmesen fényképezhetünk és videózhatunk anélkül, hogy a helyhiánnyal kellene foglalkoznunk.

Ha mondjuk a Sony 4K-s kamerájával 60Mbps-ben rögzítünk, akkor ezzel a kártyával gyakorlatilag majd 19 órán át kamerázhatunk egyhuzamban. A megoldás persze nem olcsó mulatság, hiszen a pénztárnál 800 dollárt (~195 000 forint) kérnek el érte, így ha nem akarunk nagyjátékfilmeket forgatni, érdemes lehet inkább az Extreme Pro család kisebb tagjait, a 128 vagy 256 gigás változatokat beszerezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.