Hirdetés

Ambiciózus programozási nyelv a Wolframtól



|

Az Alpha keresőmotor atyja szerint világunk egyszerű modellezhetősége a cél.

Hirdetés

Tegnap a méltán híres Wolfram Alpha keresőmotor atyja úgy tűnik meglehetősen nagy dobással állt elő, ugyanis leleplezte a vállalatának Wolfram Language névre keresztelt programozási nyelvét. Az állítólag rendkívül egyszerűen tanulható nyelvvel Stephen Wolfram szerint abszurdan rövid idő alatt lehet megvalósítani rendkívül komplex elképzeléseket, a megoldás fejlesztése tulajdonképpen 25 éve kezdődött a Mathematica szoftverben.

Hirdetés


A leírás alapján rendkívül magas szintű nyelvre lehet számítani, amely például a C#-hoz hasonlóan rengeteg beépített függvénnyel rendelkezik, továbbá „asztali” mellett webes alkalmazásokat is lehet majd fejleszteni vele. A beépített lehetőségei közt elméletileg lesznek képmanipulációs és natív nyelvértelmezéssel kapcsolatosak is, utóbbi határozottan rendhagyó.


Sajnos a Wolfram Language első publikus változata egyelőre nem kapott semmiféle megjelenési dátumot, ám remélhetően minél előbb elérhető lesz legalább valamiféle előzetes dokumentáció, hogy fel lehessen mérni a képességeit.


(Forrás: The Verge, Stephen Wolfram | Fotó: NEXT Berlin / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.