Hirdetés

Atombombával véd minket a NASA



|

A NASA az aszteroidák ellen veti majd be elfogó fegyverét.

Hirdetés

 

A NASA hosszú ideje dolgozik egy olyan megoldáson, amely a Földet veszélyeztető óriási aszteroidáktól védené meg bolygónkat. A szervezet most bemutatta legújabb rendszerét, amit a NASA Marshall Space Flight Center tervezett.

 

A 9 méteres gépezet egy kilövésre képes szállítóból, és hat elfogó rakétából áll. Mindegyik rakéta egy-egy 1,2 megatonnás B83-as nukleáris robbanófejjel lesz felszerelve.

 

A NASA szerint ez elég arra, hogy a különösen veszélyes aszteroidákat eltérítsék a Föld pályájáról. A kutatások szerint 2029. áprilisában várható, hogy az Apophis aszteroida útja keresztezi a Föld és a Hold keringési pályáját.

 

nasaasteroidinterceptor0.jpg

 

Felmerül azonban a kérdés, hogy bár az aszteroidától megvéd minket a szerkezet, miért jó, ha a Föld közelében atombombákkal robbantunk efféle kőóriásokat, ezzel tovább rontva a helyzetet.

 

A NASA megoldása erre viszonylag egyszerű. A robbanófejeket nem akkor élesítik, amikor azok becsapódnak az aszteroidába, hanem amikor az égitest átmérőjének egyharmad távolságába érnek a rakéták. Az ott bekövetkező detonáció elegendően nagy lökéshullámot generál ahhoz, hogy az aszteroida letérjen a Földet veszélyeztető pályájáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.